klufa Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Witajcie. Nabyłem sobie dojazdówke do mojego bolida. Jest malutka i może stanąć w pionie. Jak przymocować do bocznej ścianki bagażnika taką dojazdóweczkę, żeby stała sobie w pionie i była przymocowana do ścianki, żeby nie latała? Czy ktoś coś takiego już robił? Edytowane 14 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Moim zdaniem w grę wchodzi tylko prawa strona, bo z lewej jest schowek. A zrobiłbym to tak: (koncepcja wymyślona na już, do ewentualnego dopracowania) Zakupić w markecie budowlanym około 0,5-1m pasa parcianego szerokości 2-2,5cm i odpowiedniej wielkości klamrę zaciskową: http://allegro.pl/klamra-zaciskowa-zacisk-pas-transportowy-lodz-i3943723563.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=Motoryzacja-3_Cz%C4%99%C5%9Bci+do+innych+pojazd%C3%B3w-18553_Do+przyczep-18560_Towarowe-18565_Akcesoria-18570 Zazwyczaj są w tym samym dziale gdzie linki i zaciski do nich. Przygotować sobie z twardego materiału krążek wielkości środka koła grubości około 5mm (resztka panela podłogowego przykładowo) i na jego środku wyciąć podłużną szczelinę, tak by można było pas przeciągnąć. Zdemontować boczek bagażnika i na odpowiedniej wysokości jak jest środek dojazdówki, wyciąć taki sam płaski otwór. Przez ten otwór przeciągnąć pas parciany i jego koniec przymocować do blachy karoserii za tapicerką boku.. Można ewentualnie dobudować tam jeszcze jakieś wzmocnienie z płaskownika, aby ten pas był zamocowany dokładnie na środku wysokości stojącego koła. Teraz wszystko ponownie poskładać tak, by z prawego boku reszta pasa zwisała do środka. Wstawiamy koło i przez jego środek przeciągamy pas, zakładamy krążek i przekładamy pas przez jego szczelinę na koniec zakładamy klamrę i zasuwamy ją na max w stronę koła. Nadmiar pasa można obciąć zostawiając kikut o długości 20cm. Tyle powinno wystarczyć do wygodnego mocowania koła. By obcięty pas się nie strzępił jego koniec zagrzać zapalniczką i posklejać włókna. Edytowane 14 Lutego 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ja przymocowałem do oparcia tylnej kanapy. Użyłem do tego takich gumowych lin z hakami na końcach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) W sceniolu brak kanapy... Tak by to wyglądało według tego co opisałem wyżej: niedolny szkic ale grafikiem nie jestem. Edytowane 14 Lutego 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi