Jacek1l Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Witam http://tablica.pl/oferta/scenic-gaz-2003rok-CID5-ID4zhqH.html#b10207ff21 Coś na temat autka z tego ogłoszenia - może jakieś spostrzeżenia. Też się powoli przymieżam przymierzam do zakupu, a ten jest niedaleko mnie. I jeszcze jedno ogłoszenie: http://tablica.pl/oferta/renault-scenic-1-wl-klimatyzacja-super-stan-2003-CID5-ID4Uv33.html#5253d428eb Temat wydzieliłem do nowego wątku. Teraz tu należy kontynuować poszukiwania auta - damiar Edytowane 15 Lutego 2014 przez Jacek1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) ze zdjęć nie wygląda źle ,przebieg wydaje się być realny, tylko po co ktoś zakładał instalację która mu się nie zwróciła jeszcze ? Rozrząd też niedawno wymieniony ,to trzeba sprawdzić ,jeśli się okaże,że to prawda to auto trochę doinwestowane bo gaz (instalacja niema nawet roku jeszcze ) i wymiana rozrządu trochę kosztuje . Tylna wycieraczka albo zdejmowana ,albo w takim położeniu się zatrzymała ,przednie też wyglądają na ściągane. Edytowane 15 Lutego 2014 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek1l Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) A jak sprawdzać scenica II, na co zwracać uwagę, istotne szczegóły. Mam już drugiego scenica I, będę chciał na II zamienić bo jak dla mnie to autko jest super (konford komfort, pakowność, ilość miejsca)i myślę że II też się sprawdzi ;) przy dwójce dzieci. Uzyskałem numer VIN: VF1JM0J0H29057713 Edytowane 16 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ogólnie na podstawie zdjęć nie można za wiele napisać, kiepskiej jakości są te zdjęcia. Jedynie co od razu rzuca się w oczy, to dość niski poziom wyposażenia, co można poznać już po kolorze opraw lusterek i klamek. Do tego klimatyzacja manualna, podejrzewam też brak systemu ESP/ASR (tu pewności nie mam, jak pisałem nie wiele da się zauważyć na tych zdjęciach). Tak więc jeśli zależy koledze na prawdziwym komforcie, to według mnie ten odpada. Komfort na pewno będzie odczuwalny w porównaniu z obecnym autem, ale szybko okaże się, że to jednak mało. W tej cenie można by już nabyć egzemplarz z lepszym wyposażeniem. Z drugiej strony może być to akurat plusem, bo auto jest doinwestowane i stąd taka cena, według mnie trochę wysoka - pod względem rocznika i wyposażania. Skoro to niedaleko, to należy podjechać i oglądnąć go z bliska. Przy okazji będzie kolega miał też zorientowanie na co zwracać uwagę przy kolejnych ofertach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek1l Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Jak pisałem powoli przymierzam się do zmiany samochodu, preferowanym jest scenic II, kolejny to xsara picasso. Nie spieszy mi się bardzo z zakupem, ale jak by się coś "trafiło" to kupię. Myślę że do ok pół roku to coś kupię. Czytałem trochę tematów o zakupie scenica II i widziałem, że niektórzy potrafią zwracać uwagę jak mają być ułożone wycieraczki, jaki lewarek w jakiej wersji, jakie lusterka itd. Wiem, że z samych zdjęć nie można określić dokładnie stanu samochodu, ale sprawne oczy zawsze coś wypatrzą :) W moim przypadku chciałbym kupić i zamknąć się ze wszystkimi opłatami do kwoty 15000 (łącznie z montażem gazu w przypadku benzyniaka) Preferuję zagazowanego lub benzyna i założę gaz, diesel odpada. Robię głównie krótkie trasy po mieście, a roczne przebiegi poniżej 10000km Dodam, że w SII siedziałem tylko ze 3 razy i przejażdżka 5km, więc znajomość modelu zerowa i dla tego za każdą pomoc i podpowiedzi oraz sugestie dziękuję. Edytowane 16 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Drugi to ciekawa wersja, nawigacja (pewnie mała patrząc na rocznik), ksenony itp. W przebieg wierzyc mi się nie chce, ale kto wie? Zarejestrowany juz jest więc nie ma ryzyka zakupu "na Niemca". Co do zagazowania-według potrzeb, ja akurat nie lubię gazu i nie zamierzam gazować swojego, ale jak pasuje to czemu nie. Spalanie to mniej wiecej na benzynie licz w mieście między 9,4 a 11 l/100 km. Jak masz blisko to podjedź obejrzeć. Zdjęcia podłe to niewiele da się wywróżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek1l Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam Ciężko z zakupem scenica Obecnie mogę przeznaczyć 17tyś i pojawiły się takie w ogłoszeniach, może ktoś się wypowie na ich temat http://otomoto.pl/renault-scenic-oplacony-lpg-gwarancja-servis-C32828726.html http://otomoto.pl/renault-scenic-2-0-lpg-szklany-dach-klimatron-C32760708.html Ostatnio oglądałem jednego, czarnego w sosnowcu, już nie widzę ogłoszenia, ale silnik mokry z oleju, nawet pod osłoną kolektora po lewej stronie, i strasznie pobijany więc odpuścilem. Jest jeszcze jeden w sosnowcu, ale ogłoszenie powtaża powtarza się już od dawna i cena spadła z ok. 13000: http://otomoto.pl/renault-scenic-1-wl-klimatyzacja-super-stan-C32119914.html Szukam benzynki z gazem, bo diesli się boję ze względu na krótkie, miejskie trasy. Pozdrawiam Jacek1l Dodano: 16 kwi 2014 - 22:59 Witam Czy można prosić o opinię i spostrzeżenia: http://otomoto.pl/renault-scenic-xenon-navi-klimatronik-ladny-C32924571.html Dzięki i pozdrawiam Jacek1l Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
86karola Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) Jacek kupiłeś ? Edytowane 11 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi