bodzju Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Witam! Jestem nowym użytkownikiem forum więc na początku chciałbym się ze wszytskimi przywitać, co niniejszym czynię;) Niestety nadszedł czas, że mój wysłużony i stary Rysiek (Rover) powoli będzie musiał ustąpić nowszemu i bardziej przestronnemu autu. Jako, że lubię łamać stereotypy, ale przede wszytskim dlatego, że bardzo podobają mi się auta frnacuskie rozglądam się m.in. za Meganką II. Mam złe doświadczenie, jeżeli chodzi o długie wyjazdy w poszukiwaniu samochodu (Gniezno i okolice), stąd Renault szukam wokół Olsztyna. Budżet: do 15 tys. PLN, wersja: kombi. Chciałbym Was Koleżanki i Koledzy poprosić o opinie o następujących ofertach: 1) >> http://tablica.pl/oferta/renault-megane-ii-2006-kombi-1-5-dci-lift-CID5-ID4nIWF.html#a7f2dfca22 Tu już nawet dzwoniłem. Właściciel (po głosie wydawało się, że jest to starszy Pan) zapewniał, że przebieg jest prawdziwy (choć to nie jest dla mnie podstawowe kryterium), auto jest w bardzo dobrym stanie, bezwypadkowe (jednak nie mogę na zdjęciach dojrzeć naklejek na nadkolach). Podał nawet VIN, ale sprawdznie w autoDNA w zasadzie nic nie pomogło, poza tym, że 21.09.2013 r. zgłoszono przebieg pojazdu (176 tys.) w Internetowym Systemie Ogłoszeń. Cokolowiek by to nie oznaczało. Są też inne zdjęcia, ale niewiele więcej na nich widać. Jedyna pewna rzecz jaka wynika z VIN-u to, że jest to wersja 85 konna. Czy według Was cena nie jest podejrzanie niska jak na ten rocznik? 2) >> http://tablica.pl/oferta/renault-megane-ii-1-5-dci-101km-zadbany-doinwestowany-garazowany-CID5-ID3NSq9.html#a7f2dfca22 Oraz dwa "benzyniaki" 3) >> http://tablica.pl/oferta/renault-megane-ii-1-6-kombisprzedam-lub-zamienie-na-mniejszy-CID5-ID3fGcB.html#a7f2dfca22 4) >> http://otomoto.pl/renault-megane-C30348842.html Przepraszam za rozwlekły post i z góry dziękuję za pomoc Edytowane 25 Lutego 2014 przez bodzju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 1.miała jakąś przygodę z przodu,naklejki są.Brak zdjęć kabiny z przodu,ale za to tylne korbki w pełnej krasie. Auto z Niemiec,więc co do przebiegu może być inaczej.Przy okazji należy ustalić co stanowi ową "pełną dokumentację". Z tego co piszesz od pięciu miesięcy auto stoi,chyba,że zdjęcia są również z września ub.roku. Silnik - tu mogą tkwić sekrety niskiej ceny. 2.przód robiony+krzywo poskładany.Znów 1.5 dci-chcesz,to ryzykuj. 3.przód źle spasowany,a że zdjęcia liche to nie jestem pewien,czy poduszka kierowcy nie była wymieniana.Nic o dokumentacji,nic o pochodzeniu auta,przebieg -?. Ogłoszenie bardzo długo wisi,nawet opcja zamiany-więc trzeba uważać. 4 od handlarza.Coś z przodu było i tył-zderzak,klapa do sprawdzenia.Naklejek nie widzę,ale takie ujęcia.Co do opisu-mają szablon,w którym zmieniana jest tylko marka i model,więc właściwie nic nie napisali.Auto bes tablic(jazda próbna),nic o opłatach,papierach. Jeszcze jedno.Nie przekreślaj aut,które miały jakieś np.stłuczki.Jeśli ktoś informuje o takim fakcie,można przyjąć,iż ofrta jest raczej uczciwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzju Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Dzięki za uwagi! Jeżeli chodzi o pierwsze auto to, z tego co mówił właściciel, cały czas nim jeździ. Oprócz tego, że wymieniał ostatnio rozrząd to pompa też była wymieniana. To jednak tylko trochę mnie uspokaja, bo nigdy nie jeźdzłem dieslem, a naczytałem się wielu rzeczy o silnikach dci (niektóre sobie przeczą, więc już powoli dostaje schizofrenii). W tych zdjęciach, które dostałem w raporcie autoDNA są też fotki kabiny i fotela kierowcy. Na oko laika, czyli moje:), nic niepokojącego nie widzę. Cały raport wrzuciłem w załączniku, może Wy coś dojrzycie. A propos. Czy to Waszym zdaniem to normalne, że mając numer VIN nic nie jestem w stanie znaleźć o tym samochodzie, nawet w płatnych serwisach? Czy zostaje mi tylko wizyta w ASO Renault? A może Wam uda coś się znaleźć, w końcu to Wy jesteście specami od Renault:) Numer VIN: VF1KMSF0535281110. Co do pozostałych samochodów, nie mówię nie, ale też nie wzbudzają mojego zaufania. Z góry dziękuję za pomoc! raport_autoDNA_RHP_VF1KMSF0535281110-2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku_1 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Płatne serwisy są do wyciągania kasy, jak masz vin pojazdu zapytaj się gdzie byl serwisowany i tam pytaj o historie, czasami jesli auto jest z PL na tylniej tylnej szybie albo na okładkach tablic jest logo dealera i tam tez można podpytać. Edytowane 26 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi