odziem Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam! Jestem szczęśliwym posiadaczem Scenica III z 2012 po faceliftingu. Wymieniłem zderzak przedni na identyczny jaki był w oryginale ale z fabrycznymi światłami dziennymi LED. Czy jest możliwość podłączenia tych świateł ale bez używania dodatkowych modułów do sterowania tymi światłami? Na razie byłem u jednego majstra i powiedział, że bez oddzielnego modułu się nie da, ale wydaje mi się, że to kwestia podłączenia w odpowiednie miejsce kabelków i włączenia jakichś opcji w komputerze. Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Sprawdzić w skrzynce USM obok akumulatora czy są piny do świateł dziennych jak są to aktywacja w USM i liczniku - clipem nie da rady , chyba że reprog i podkładanie konfigu Druga opcja to sprawdzić czy są piny jak nie ma to wymiana USM mozna za 100 kupić i jak wyżej Lub zapraszam do mnie i kodowanie renault commanderem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi