airbites Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 We wtorem zmieniłem opony na letnie, wczoraj podczas podróży od 10-60 km/h jest głośne buczenie i od 90 do tyle ile dała fabryka głośne buczenie jak po przebiciu opon. Drgania kierownicy nie zauważyłem. Co mam sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Ja bym na opony postawił. W moim sceniolu starszym, czasowo miałem Pirellki P6000 na tylnej osi i to były ostatnie Pirellki jakie kupiłem. Huczały w całym zakresie szybkości, dopóki ich dT nie zagłuszył przy wyższych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Na 99% są wyząbkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Idzie sprawdzić jak są wyząbkowane? Opony letnie miałem 2 lata i teraz buczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Zazwyczaj jeden klocek bieżnika(zwykle od wewnątrz opony) jest wyższy lub niższy od kolejnego lub 3-4 w kolejności. Dla mnie jako osoby zajmującej się kołami jest to widoczne po pierwszym obejrzeniu, ale jeżeli widzisz różnicę w zużyciu bieżnika na poszczególnych klockah bieżnika to może być to przyczyną hałasu. Tak jak napisał gojgien pirelli p6000 lub np. goodyear hydragrip na potęgę miały ten problem. Edytowane 20 Marca 2014 przez Spike96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Przypomniało mi, że miałem zalataną dziurę po gwoździach w oponie. I dziś zauważyłem wystający gumowy kołek. I ja przeciąłem. I czy ten kołek może mieć taki wpływ na hałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Na 100% opony.U mnie też to jest głośne buczenie. Zmienia się ono zależnie od nawierzchni. Jak jadę po nowym asfalcie jest cichutko na całej reszcie głośno jak nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi