broksio Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Witam.Od kilku dni czytam na forum wszystkie podobne posty ale nic takiego nie znalazłem a problem istnieje. Samochód Megan Scenic IphII 1.6 16V rok produkcji 2000 A teraz o problemie: jak w temacie pali kedy chce. Może nie być problemu i kilka dni az nagle nie ma chęci odpalenia. Otwiera się bez problemu lampka imobilajzera gaśnie normalnie, słychać pompę paliwa,rozrusznik kręci a autko nie odpala. Wystarczy pozostawić na jakiś czas albo uporczywie usiłowac uruchomić i w końcu zapali ale trochę to trwa ale nie zawsze jest na to czas.Sprawdzałem ciśnienie paliwa na listwie,jest. Wymieniłem czujnik położenia wału korbowego i dalej to samo. Komputer nie pokazue żadnych błędów... Może ktos się spotkał z podobnym problemem albo ma pomysł gdzie jeszcze szukać rozwiazania problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Wtyczę na kompie oglądałeś ? Może zielono..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broksio Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Czysto aż głupio... Bezpieczniki zresztą też... Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez broksio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Komputer nie pokazue żadnych błędów... Komputer czy Clip. To wielka różnica jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broksio Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Skanowane było Boschem, testerem OBDII i programem diagnostycznym dedykowanym dla Renault ale nie był to Clip... Czy dodatkowy skan Clipem może coś wykazać? Pytanko do lepiej ogarniających schematy elektryczne: czy zasilanie CPU jest tylko w jednym punkcie? Czy przekażnik pompy paliwa dostaje impuls z CPU? Jak jest realizowany zapłon? Czyli co jest między CPU a cewkami? Czy jeżeli pompa paliwa pracuje można stwierdzić że niema problemu z zasilaniem CPU? Dodano: 15 kwi 2014 - 11:52 I zagadka chyba się wyjaśniła :) Należało jeszcze wymienić wtyczkę do czujnika... Otóż piny zarówno we wtyczce jak i w czujniku są pozłacane. Samochód niedawno kupiony w komisie. Po pierwsze nie wiadomo ile czasu stał, po drugie silnik był myty, najprawdopodobniej wodą. To wszystko spowodowało utlenienie się pinów i w rezultacie problemy. Po wymianie czujnika i dodatkowo wtyczki już ponad tydzień nie było problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
servant Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 I zagadka chyba się wyjaśniła :) Należało jeszcze wymienić wtyczkę do czujnika... Mam identyczny problem w Megane I. Być może powód jest ten sam. Myślę, że w megance układ jest podobny. Ale... o wtyczce jakiego czujnika piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg74 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Pisal o wtyczce na czujnik walu korbowego. Edytowane 6 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi