Sebaczaj Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Od tygodnia mam taki kłopot, że wskaźnik poziomu oleju rożnie mi wskazuje, czasem jest na dole (prawie sie nie podnosi), a czasem w połowie lub na górze. Nie wiem czy to wina łączy, wskażnika czy czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtomicze Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam Wiem na pewno ze czujnik ten zmienia swoje wskazania w zaleznosci od temperatury, wiec przy mrozie moze Ci wskazywac np ze masz powiedzmy 90% wartosci max. Mi tez czasami wskazowka nie chce sie podniesc, ale wystarczy ze wylacze zaplon, i przekrece kluczyk raz jeszcze i juz jest ok. Dzieje sie tak powiedzmy raz na 20 razy jak zapalam autko, tez bym sie z checia dowiedzial o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 wskaźnik poziomu oleju A gdzie taki masz? W moim modelu stan oleju moge mierzyć tylko "bagnecikiem" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 A no takowy jest Uwidacznia się zanim odpalisz auto Wskaźnik takowy znajduje się w tym samy miejscu co temperatura cieczy chłodzącej. Najpierw po przekręceniu kluczyka jest wskazywany pozim oleju podświetla się odpowiednia skala, a potem (po około 30 s.) temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 wklejam [ps. Dzięki za wyręczenie i wklejenie zdjęcia - byłeś szybszy ;-) Prezes] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Mam elektroniczny licznik. Stan oleju wyswietla sie w okienku licznika przebiegu kilometrów zaraz po uruchomieniu zapłonu w postaci rzędu kóleczek. Ogółem jest ich 6. Jezeli stan sie zmniejsza, to kólka zamieniają sie w kreski. 5 kółek = stanOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Tak jest w nowszych sprzętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 W mojej Megi 2000r po przekręceniu kluczyka pojawia sie napis w miejscu kilometrów OK, jeżeli jest mało oleju to pojawiają się kreski i zapala się lampka serwisu. Zarówno jeden jak i drugi komunikat trwa 30 sekund. Najlepiej sprawdzić jednak bagnecikiem, przynajmniej w moim autku to najpewniejszy sposób. Jaha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1990 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Również mam elekroniczy wskaźnik oleju i wariuje tylko zimą. Ponowne przekręcenie kluczyka nie pomaga ale wyciągnięcie bezpiecznika zawsze. Trochę to irytujące bo trzeba ponownie ustawiać zegarek:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slivkam Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Czyli nie przejmować się tym wskazaniami tego wskaźnika? Bo mi raz pokazuje full, raz miga, losowo ilośc kółeczek, a na bagnecie jest ok BTW. Gdzie jest umieszczony czujnik poziomu oleju. Może wystarczy styki przyłącza przeczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1990 Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 (edytowane) Próbowałem czyścić i bez zmian. Z tego co wiem to ten czujnik działa na zasadzie pomiaru temperatury drutu zanurzonego w oleju, im mniej zanurzony tym niższa temperatura czyli z zimę może przekłamywac. Nie przejmuj się tym ale od czasu do czasu sprawdz jednak bagnet bo nigdy nie wiadomo kiedy cos może sie popsuć(oby nie). A czujnik jest jak dobrze pamiętam z tyłu silnika koło rozrusznika Edytowane 16 Lutego 2013 przez Jarek1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi