Skocz do zawartości

Problem z Silnikiem

zonta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od miesiąca posiadam Renault Scenic 2. Jeszcze 2 dni temu byłem jego szczęśliwym posiadaczem, aktualnie już nie takim szczęśliwym. Do tej pory użytkowałem Hondę Accord bez najmniejszych problemów. Renault kupiłem z myślą o moich pociechach. Auto z pierwszych rąk, z serwisem w ASO (potwierdzonym) z fakturami na wiele wymienionych niedawno części (kompletny rozrząd, pompa wody, koło zmiennych faz rozrządu - faktycznie zmienione sprawdziłem). Auto podpięte pod komputer - niczego szczególnego nie wykazał, sprawdzone miernikiem - wszystko w oryginale. Miało być pięknie. Niestety- auto dwa dni temu zgasło, bez żadnych oznak poważnej awarii - stuków, hałasów - były to raczej objawy słabego akumulatora. Niestety, diagnoza okazała się bardzo zła - silnik "stoi" - pasek nie pękł - dziś mechanik ma rozebrać i zobaczyć co się stało... jednak ja zabieram się za szukanie nowego silnika. Podejrzewam, że właściciel wiedział coś więcej niż ja, ale zachodzę w głowę po co wydał w styczniu 2 tysie na części i robociznę...???

Prosiłbym Was o pomoc - w poszukiwaniu silnika 2.0 16V oraz w odpowiedzi na pytanie:

-Czy silnik od "angilka" będzie pasował?

-Czy silnik od Laguny, Megany z skrzynią 5 biegową będzie taki sam jak z 6 biegową?

Z góry dziękuję za pomoc,

zonta

Dodano: 15 kwi 2014 - 09:26

Już wiem co się stało. Popsuła się pompa oleju. Czy ten silnik ma oznaczenie F4R? Gdzie można szukać tego oznaczenia/

Witam,

Proszę o pomoc - gdzie mogę znaleźć na silniku jego pełne oznaczenie. Sprawa b.pilna

Edytowane przez aston76