yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam Dzisiaj standardowo jadac do roboty naciskam przycisk centralnego mojej megane I HB podchodze do bagażnika naciskam przycisk otwierania... i wlasnie tu jest problem nie da sie go wcisnac (tak jakby bagażnik był zamkniety) walcze kluczykim i jeszcze kilka razy centralnym (słychać trzsk jakiegos mechanizmu ) ale nic nie pomaga. Pytanie do fachowców , co to może być i jak to naprawić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 sprawdź taki plastikowy łącznik na zakończeniu druta idącego od siłownika CZ to zamka, jest to plastikowe i lubi się łamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Pozwole sobie podpiac sie do tematu.. w moim przypadku bagaznik zawsze zamyka sie i otwiera przy pomocy centralnego zamka od srodka tyle tylko ze zamykajac drzwi zamek klapy sie otwiera a otwierajac zamyka.. W ktorym miejscu warto warto rozpoczac poszukiwania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 gregamel, spróbuj zamienić przewody miejscami. Jeśli to nie pomoże, przy otwartej klapie do bagażnika, zasteruj centralny, później przestaw ręcznie suwak od siłownika zamka w drugie położenie i spróbuj ponownie. (ten drugi sposób to takie moje gdybanie, sam nie jestem przekonany czy to pomoże) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 gojgien, W wolnej chwili sprobuje tego drugiego sposobu. Jak nie wyjdzie sprobuje zabawy z kabelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 U mnie dzisiaj też wystąpił problem z zamykaniem bagażnika, później spróbuje odkręcić zamek i WD40 popsikać, mam nadzieje że to coś da. Hmm obejrzałem zamek ale nie wymontowany i ten drucik co idzie od siłownika to tylko troszkę się porusza czy to oznaka że siłownik padł czy zasyfiony zamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Leman666, raczej wina zamka, może być zamarznięty, lub tak jak piszesz- zabrudzony drobinkami błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Byłem w serwisie ale nie w aso, i to jest siłownik, bo teraz sprawdzałem i dalej sie nie zamyka a jest dość ciepło. W aso siłownik kosztuje 170zł - normalnie lekka przesada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 poszukaj gdzieś na szrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaY Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Krzychu, Mam to samo, jaką (lub skąd) podkładkę dorwałeś? Dużo to roboty? No i czy ewentualnie mógłbyś zrobić fotę tej modyfikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 u mnie też po pewnym czasie korzystania z centralnego zamka przestał zamykać siłownik klapy. To znaczy zamek był otwierany ale się nie zamykał. Więc rozebrałem i oczom ukazało się wypięte cięgno siłownika od przycisku. Najprawdopodobniej było to spowodowane że miałem wciśnięty przycisk klapy i dodatkowo chciałem otworzyć zamek i wtedy cięgno nie miało za co się zaczepić i się wypięło. Na zdjęciu należy patrzeć na główkę siłownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaY Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 lepper_pl, U mnie elektrycznie wszystko jest ok, jak wyjmę cięgno wszystko jest ok. Elektryka działa, wina jest ewidentnie po stronie zamka. Dzięki za foto - u mnie jest trochę inaczej - sedan, ale model zamka chyba ten sam. Przyczyna tak sama jak u kol Krzycha, Nie schodzi niżej i blokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erotomasz Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Cześć ,odświeżam temat.Mam Megane I ph I HB.W ASO stwierdzili mi ,że mam zepsuty siłownik klapy bagażnika(centralny fabryczny) i zawołali mi za sam siłownik 270 zł :-/ Mam pytanie czy mogę zastąpić oryginalny siłownik takim http://allegro.pl/item525798874_silownik_c...uper_mocny.html ? Mam taki siłownik w domu i jestem ciekawy czy się nada i czy nie zrobi mi np jakiegoś zwarcia? Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 erotomasz, tak możesz. będzie śmigał bez problemu ale Ty będziesz musiał tylko pomyśleć o dobrym montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erotomasz Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 lepper_pl Dzięki wielkie! Bardzo mnie ucieszyła Twoja wiadomość Nad montażem mogę pokombinować,najważniejsze było dla mnie to czy będzie działał.Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi