Jochimm Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Właśnie najgorsze jest to, że auto było podłączane pod kompa i nie wykazywało żadnych błędów. Spróbuje tak jak mówicie z tą przepustnicą , może to coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Właśnie najgorsze jest to, że auto było podłączane pod kompa i nie wykazywało żadnych błędów. A jakim dokładnie było sprawdzane? Dedykowanym czy uniwersalnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Kompy pokazują błędy elektryczno-elektroniczne,i czasem trzeba z nich wydedukować usterki mechaniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jochimm Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Znajomy ma kompuret "uniwersal" skoro każde auto czyta ;) jak wszyscy mechanicy. I nie było żadnego błędu co najlepsze :/ dlatego szukam porad u was. Dodano: 17 cze 2014 - 22:20 Witam ponownie, rozczytalem z tabliczki że mam silniczek w swojej megi K7M 702 czyli jak mi pomogli już koledzy z forum jest to silnik 8 zaworowy. Może mieć to wpływ na odpalanie , że np jest wstawiony czujnik położenia wału od 16v ? Dodano: 23 cze 2014 - 23:22 Dziś powtórzyłem procedure z zakręceniem butli gazu i faktycznie udało sie. Auto chodzi jak ta lala, czyli przyczyną tego ciężkiego odpalania jest właśnie instalacja gazowa. I teraz muszę podjechać do gazownika i co mam mu powiedzieć żeby on nie zrobił mnie w bambuko ? Pozdrawiam Jochimm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Pewnie reduktor przepuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jochimm Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Ok to musze podjechać do niego i niech zerknie o co tam kaman ;D a druga sprawa jest taka jaką zauważyłem , że jak jestem rozpędzony i wyrzucę na luz to nie raz falują obroty od 500 do 1200 , wymienic krokowy czy jakaś inna może to być usterka ? Po co kolega 2 wątku to samo opisuje? Proponuję bardziej zapoznać się z regulaminem. Aston76 Edytowane 24 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi