Skorpioniks Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Siemka jakie świece polecacie do Renault Megane 1.6e 8v 98r silnik K7M 702 wiem że przyklejony jest temat o tym tyle że mi nie wyświetla grafiki ani na chrome ani na firefox. Ogólnie mam teraz założone NGK V-line kurcze nie pamiętam dokładnie oznaczenia.Chyba takie z taką samą "końcówką" . Mówili mi że są do mojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 V-liney są nieco inne niż pokazałeśi podobno można trafić na podróbki. Kup Eyquem'y np. FC52LS są w śmiesznie niskiej cenie i na pewno silnik dobrze na nich będzie pracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Aha wiesz co na 100% nazywały sie V-line a na obrazku chodziło mi o główkę świecy że takie coś mam. Nie wiem czy może być taka "podwójna" blaszka czy musi być pojedyńcza. Nie wiem jak się to fachowo nazywa elektrody czy jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) To są świece przeznaczone do Twojego samochodu, dwu elektrodowe: http://www.renault-czesci.pl/Swieca-zaplonowa-7700500168-oryginal-Renault%283,226,168%29.aspx Edytowane 5 Czerwca 2014 przez shu90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 NGK V-line kurcze nie pamiętam dokładnie oznaczenia. Właśnie to oznaczenie jest najważniejsze. To czy są to jedno-, dwu- czy trzy-elektrodowe ma mniejsze znaczenie.Mają mieć odpowiednią wartość cieplną i wymiary. Sprawdzić możesz to sobie w katalogach producentów świec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Wywaliłem już dawno to pudełko więc lipa. Nie wiem czy na świecach będzie to oznaczenie. Czyli co polecacie do tego modelu reni Eyquem'y albo te co podał shu tak?. Podobno jeszcze Bosha są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Masz listę odpowiednich świec dla Twojego samochodu, osobiście brałbym NGK a najlepiej jakby były dostępne DENSO ale wybór należy do Ciebie Edytowane 6 Czerwca 2014 przez shu90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroliq Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 (edytowane) U mnie silnik taki sam jak u kolegi Skorpioniks (tyle, że z 1997 roku, jest też instalacja lpg) i siedzą NGK v-line 32 Edytowane 6 Czerwca 2014 przez kroliq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Ja mam dokładnie to samo autko, 97 rok i też zagazowany, świece kupuje identyczne jak pisze kroliq i jestem zadowolony :) Dodano: 27 paź 2015 - 15:13 Witajcie. Odkopię trochę ten temat bo mam malutkie pytanie. Czy jest tutaj ktoś kto stosował lub stosuje świece Valeo? Mam możliwość kupienia ich w bardzo dobrej cenie i zastanawiam się czy nie skorzystać i nie kupić ich na zapas. Dają radę czy nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Jakościowo powinny być OK, w końcu to następcy dawnego Sagema, który robił świece na pierwszy montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi