dax45 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 witam Mam problem z licznikiem mianowicie jedna strona nie świeci czyli ta od radia a 2 wyświetlacz świeci tylko słabiej.Zrobiło sie to podczas odpalania auta po 15 min naprawił się sam i było ok przez 2 dni i znów to samo ruszałem wtyczkami ale nic nie dało może ktoś miał taki przypadek.Załączam foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 pakuj i wysyłaj do Kaczorów. może tylko jakieś trafo się sypie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. No i mnie się trafiło z wyświetlaczem :/ zaczyna się resetować i zanikają cyferki, mam pytanko czy zna ktoś gości z Wrocławia (http://allegro.pl/renault-scenic-ii-licznik-wyswietlacz-naprawa-i4297602373.html) bo się zastanawiam czy do kaczorów wysłać czy dać do nich mają trochę drogo. Edytowane 9 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 IMHO to tak, jakbyś się zastanawiał czy tankować ON na "markowej" stacji, czy może jednak na "no name", bo jest "za rogiem". przecież i tu i tam jest ON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Czyli lepiej dać do fachowców :) Mrarek co to jest IMHO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Kaczory są już przez niejednego sprawdzone, pewne i bezproblemowe. nawet jakąś zniżkę można wyczarować, jak się powołasz na forum. IMHO: http://pl.wikipedia.org/wiki/Slang_internetowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ok to jeszcze pytanko czy to napewno ten adres ;) http://www.el-cars.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 ten: http://www.el-cars.pl/kontakt.html :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Dzięki Mrarek Nawet filmik mają jak zdemontować ;) Dodano: 10 cze 2014 - 09:49 A tak ogólnie to mam pomału dosc tego auta :( w ciagu poł roku regeneracja alternatora,wymiana turbo i intercoolera,wymiana elektrozaworu turbo, ostatnio uszczelka pod glowicą odrazu wymienilem rozrzad itp. i panewki a teraz wyswietlacz ehhhhhh Zapomnialem dodać że w głowicy powymieniali mi co sie dało taki maly remont przy okazji Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 10 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 widać jakiś styrany egzemplarz kupiłeś - o ile turbo rozumiem, to altek, interkuler i głowicę odczytuję jako jakiś wypadek przy pracy. BTW - kolega z pracy też tak narzekał na SCII 1,9 bo faktycznie kupił z silnikiem "odszykowanym na 500 km" i miał trochę wydatków. teraz kupił se Merivę 1,8 125 KM i miauczy, że komfort nie ten, spalanie wysokie, trochę ciasno... a wystarczyło, by przy kupnie poszukał czegoś pewnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Strach tym autem jechać gdzieś dalej z rodziną masakra, auto ogólnie fajne zawsze miałem renault ale scenic mnie dobija, ciekawe co jeszcze mnie czeka ? Edytowane 10 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 daj komuś, kto się na tym zna - niech porządnie wszystko sprawdzi. nie można nie być pewnym jazdy autem! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Muszę podjechać na zlot jak dojadę ;) pogadać z kimś co i jak bo we Wrocku słabo ze specami a jak są to maja tyle roboty że robią co trzeba i czasu maja mało na sprawdzenie auta bo następne czeka :/ Edytowane 10 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Po krótkim postoju auta (godzina, dwie) otwarcie drzwi skutkuje nie świeceniem wyświetlacza. Słychać jakieś cienkie popiskiwania. poruszanie kostką szarą lub delikatne puknięcie dłonią w daszek ożywia świecidełka. Po dłuższym postoju auta (dzień?) otwarcie drzwi działa na wyświetlacz tradycyjnie - wszystko jest OK. Zaobserwowałem jeszcze: 2 tydzienie temu napięcie na pokładzie po otwarciu drzwi 12,4 V Kilka dni temu napięcie na pokładzie po otwarciu drzwi 12,0 V (kończy się aku z 06/2008?). Podładowanie w zasadzie nic nie zmieniło. Sytuacja z nieświeceniem zdarzyła mi się dopiero 2x, więc za wiele nie wiem więcej. Słać już do Kaczorów czy macie innego pomysła? Kaczory mają jeszcze jakieś rabaty? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi