Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

głośna praca turbiny na rozgrzanym silniku

guldzio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w moim scenic II 1.9 dci FQ9 812 turbina zaczyna głośno pracować po przejechaniu około 10 km czyli na dobrze rozgrzanym silniku na zimnym jest tylko cichy gwizd który zmienia się w wycie jak się nagrzeje silnik poza tym jest wszystko ok nie bierze oleju nie dymi ma moc na forach wszyscy piszą że na rozgrzanym silniku jest ciszej niż na zimnym u mnie jest odwrotnie co może być przyczyną zakładam temat ponieważ nikt nie pisał o takim przypadku

Regulamin pkt.

5.6 - interpunkcja

5.7 - logika wypowiedzi, - damiar

dawno takiego luzu na osi nie widzieli

Też miałem na poprzedniej turbinie taki luz na osi, ale mi strasznie dużo oleju przepuszczało i hałasowało od początku jazdy(nawet na zimnym). Tobie nic nie ciekło na łożysku? Nie dymiło autko?

u mnie nic nie dymi oleju nie ubywa tylko wyje oczywiscie na zimnym silniku tego nie slychać

Dodano: 17 cze 2014 - 20:01

jeszcze jedno pytanie czy jest jakis problem z wymontowaniem tej turbiny czy spokojnie mozna samemu wyjac z auta bez wiekszego problemu bo dostep jest kiepski

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki, interpunkcja

5.7 - logika wypowiedzi

Kolego, proszę przywiązywać większą uwagę do pisowni. Stosuj znaki przestankowe i Twoja wypowiedź będzie bardziej czytelna. damiar

Edytowane przez guldzio

• 3 miesiące temu...

Połączono z już istniejącym tematem.

Witam mam scenic II 1.9 dci 120 km przymierzam się do wymiany turbiny czy są jakieś większe problemy przy demontażu mam instrukcję serwisową ale nigdy tego nie robiłem proszę o wskazówki z czym są największe problemy wiem że jest mało miejsca ale chyba da się zrobić i jak uruchomić auto po wymianie turbiny.

Regulamin pkt.

5.6 - interpunkcja

5.7 - logika wypowiedzi - damiar

Edytowane przez damiar