panini Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam, M1P1 '97, radio fabryczne, kaseciak, philips. Wyświetlacz radia i wyświetlacz godziny i temperatury są oddzielnie. Wyświetlacz radia jest podświetlany od góry dwoma żarówkami. Jedna mi się spaliła. I teraz mam pytanie: jaka to jest żarówka. Na pewno mini z wąsami do przylutowania. Ale jakie powinna mieć wymiary, napięcie, natężenie? Czy ktoś z Was już to wymieniał i może mi pomóc. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 panini, Potrzebna żarówka to bezcokołowa, 12V 1,2W. Dokładnie taka jak w liczniku Malucha. (to wiedzą na każdej stacji paliwowej, jak tak określisz) koszt +/- 1zł Wymień od razu wszystkie w wyświetlaczu, by nie było różnicy w mocy. Możesz mięć tam 1.5W, a takie trudno kupić. Żarówek tych się nie lutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panini Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Dziękuję za pomoc, ale obawiam się, że to nie są żarówki takie jak do podświetlania licznika i zegara z temperaturą, które można wkręcic. W wyświetlaczu radia są wg mnie podobne do tych, które podświetlają przyciski otwierania szyb - właśnie takie z długimi wąsami, które można owinąć lub przylutować. Wyświetlacz już miałem rozmontowany, żarówki o których mowi gojgien przygotowane, ale jednak to nie to. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K. Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Dobrze piszą koledzy. To są żarówki bezcokołowe tak jak piszesz z wąsami. Dwa dni temu wymieniałem te żarówki właśnie w wyświetlaczu LCD radia(temperatura+zegar), 12V 1,2W, kupowałem na stacji Orlena-cena 1zł./szt. Stare żarówki należy wyjąć z plastykowej oprawkisą na wcisk- jakbyś miał jakieś problemy pytaj. Typ żarówki R5/T5. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sils Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 prawdopodobnie powinny wyglądać tak: :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewe Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Witam! mam pytanie co do wymiany tych żarówek - Jak się do tego zabrać i od której strony? Co trzeba odkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Trzeba zdjąć deskę a jak to znajdziesz na forum :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Witam. Mam zamiar zmienić u siebie kolor podświetlenia tego wyświetlacza (zegar + temperatura). Czy ktoś już to robił? Jakieś rady? Chętnie wysłucham. Pozdrawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Pewnie - rozkręcasz wyświetlacz - wyjmujesz pomarańczową przekładkę i już świeci na biało. Jaką wtedy dasz żarówkę (kolor) to tak będzie ci świecić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 ggumiswawa zmieniał podświetlenie u siebie - napisz do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi