Bohen Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Mam zamiar wymienić pierścienie + wszystko co wyjdzie nie tak po rozebraniu silnika. Gdzie w województwie lubelskim polecacie się udać z tym tematem żeby było to zrobione dobrze (niekoniecznie najtaniej). Ile orientacyjnie będzie mnie to kosztować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Po co chcesz to robić?, 150kkm to nie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bohen Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dużo oleju pali - ok 1l/850 km I co bardziej mi przeszkadza strasznie dymi na niebiesko na zimnym silniku. W trasie jest ok, ale po mieście się nie da jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Turbinę sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bohen Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Turbina dwa razy zmieniana ,za drugim razem sprawdzana. Za każym razem efekt taki sam. Mierzone ciśnienie na cylindrach i nie jest prawidłowe. Na dwóch ostatnich 30. Wlałem ceratec. Nic nie pomogło. Dlatego myślę że to wina pierścieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekqazwsx Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 W naszym rejonie ciężko o dobrego mechanika.... Koszty? Za części to: Pierścienie 260 zł oryginalne komplet, uszczelka pod głowice 120, uszczelniacze zaworowe (głupio by zostawiać) , rozrząd, uszczelniacze na wale i wałku rozrządu, uszczelka pod klawiaturę, miskę olejową, filtry oleje, płyny ... no i robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek45 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Turbina dwa razy zmieniana ,za drugim razem sprawdzana. Za każym razem efekt taki sam. Mierzone ciśnienie na cylindrach i nie jest prawidłowe. Na dwóch ostatnich 30. Wlałem ceratec. Nic nie pomogło. Dlatego myślę że to wina pierścieni. Sprawdź jeszcze czy nie masz podpartych zaworów bo u mnie przy okazji pierścieni okazało się że na 3 zaworach nie było wcale luzu( generalnie 186 tys i w zasadzie głowica do wymiany ja wymieniłem na polift) Sprawdź wysokość krzywek na wałku i czy nie jest pozacierany pod panewkami wałka W tym silniku raczej musisz wszystko posprawdzać po rozebraniu :pompa oleju ,panewki, bardzo ważne: luzy pierścienia w rowku tłoka (nie mylić z luzem na zamku)jeśli jest za duży to nic pierścienie nie dadzą -wymiana tłoków Ja jestem w trakcie naprawy w swoim i powiem że jest co robić Edytowane 28 Czerwca 2014 przez piterek45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi