Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Remont silnika - wymiana pierścieni Lublin

Bohen

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar wymienić pierścienie + wszystko co wyjdzie nie tak po rozebraniu silnika.

Gdzie w województwie lubelskim polecacie się udać z tym tematem żeby było to zrobione dobrze (niekoniecznie najtaniej).

Ile orientacyjnie będzie mnie to kosztować ?

Turbina dwa razy zmieniana ,za drugim razem sprawdzana. Za każym razem efekt taki sam. Mierzone ciśnienie na cylindrach i nie jest prawidłowe. Na dwóch ostatnich 30. Wlałem ceratec. Nic nie pomogło. Dlatego myślę że to wina pierścieni.

W naszym rejonie ciężko o dobrego mechanika.... Koszty? Za części to: Pierścienie 260 zł oryginalne komplet, uszczelka pod głowice 120, uszczelniacze zaworowe (głupio by zostawiać) , rozrząd, uszczelniacze na wale i wałku rozrządu, uszczelka pod klawiaturę, miskę olejową, filtry oleje, płyny ... no i robota

Turbina dwa razy zmieniana ,za drugim razem sprawdzana. Za każym razem efekt taki sam. Mierzone ciśnienie na cylindrach i nie jest prawidłowe. Na dwóch ostatnich 30. Wlałem ceratec. Nic nie pomogło. Dlatego myślę że to wina pierścieni.

Sprawdź jeszcze czy nie masz podpartych zaworów bo u mnie przy okazji pierścieni okazało się że na 3 zaworach nie było wcale luzu( generalnie 186 tys i w zasadzie głowica do wymiany ja wymieniłem na polift)

Sprawdź wysokość krzywek na wałku i czy nie jest pozacierany pod panewkami wałka

W tym silniku raczej musisz wszystko posprawdzać po rozebraniu :pompa oleju ,panewki, bardzo ważne: luzy pierścienia w rowku tłoka (nie mylić z luzem na zamku)jeśli jest za duży to nic pierścienie nie dadzą -wymiana tłoków

Ja jestem w trakcie naprawy w swoim i powiem że jest co robić :rolleyes:

Edytowane przez piterek45