Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Brak świateł pozycyjnych, podświetlenia zegarów, nawiewu, nie działa brzęczyk oraz kontrolka paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie usiadło mo moim Megane 1.6 96r. Brak świateł pozycyjnych tył( stop, kierunki,wsteczny są), podświetlenia zegarów, nawiewu, nie działa brzęczyk oraz kontrolka paliwa.

Stało się to nagle.

Zmieniałem radio i zrobiłem zwarcie, siadł bezpiecznik od radia-wymieniłem go. Resztę bezpieczników sprawdzałem są całe.

Sprawdziłem i przeczyściłem bezpieczniki koło akumulatora wyglądają na całe. Sprawdzałem żarówki podświetlenia całe.

Nie wiem co może być nie tak.

Może skrzynka od bezpieczników świruje? A jak to sprawdzić?

Może macie inne sugestie.

• 2 miesiące temu...

Tak pod maską i te obok akumulatora też sprawdzone

Dodano: 07 lip 2014 - 20:53

Macie jeszcze jakieś pomysły?

Dodano: 02 paź 2014 - 21:01

wszystkie światła i podświetlenia wróciły, ale tylko na jeden dzień, a teraz znowu nic nie działa. Zauważyłem, że usterka znikneła po mocnej ulewie.

Możliwe że dostaje się woda do bezpieczników obok akumulatora i coś tam nie łączy?

I czy renault megane z 1996r. posiada bezpieczniki w podszybiu od strony akumulatora? Bo czytałem że przyczynę tego może być to miejsce

• 8 miesięcy temu...

Za akumulatorem są tylko bezpieczniki zabezpieczające główne obwody wysoko prądowe. Gdyby coś tam siadło to wiecęj odbiorników by nie działało. Tutaj przyczyny trzeba szukać w kabinie. Nie masz z tyłu pozycyjnych, a z przodu masz? Zazwyczaj przód i tył to jeden obwód. Tylko jeden bezpiecznik jest na jedną stronę a drugi na drygą. A oświetlenie tablicy,schowka pasażera jest?

Sprawdź czy na 3 i 4 bezpieczniku po włączeniu świateł masz plusa 12V, najlepiej kontrolką względem masy.

Edytowane przez elwik1984