zolwik_118 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam Jak w temacie usiadło mo moim Megane 1.6 96r. Brak świateł pozycyjnych tył( stop, kierunki,wsteczny są), podświetlenia zegarów, nawiewu, nie działa brzęczyk oraz kontrolka paliwa. Stało się to nagle. Zmieniałem radio i zrobiłem zwarcie, siadł bezpiecznik od radia-wymieniłem go. Resztę bezpieczników sprawdzałem są całe. Sprawdziłem i przeczyściłem bezpieczniki koło akumulatora wyglądają na całe. Sprawdzałem żarówki podświetlenia całe. Nie wiem co może być nie tak. Może skrzynka od bezpieczników świruje? A jak to sprawdzić? Może macie inne sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Ściemniacz w aucie sprawdziłeś? Zewrzyj piny w jego wtyczce i zobacz czy podświetlenie wróciło. Edytowane 4 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolwik_118 Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Zrobiłem to, ale bez efektu. Edytowane 4 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Bezpieczniki pod kierownicą też sprawdziłeś ? F3 albo F 4 o ile dobrze pamiętam Edytowane 4 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolwik_118 Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Tak sprawdziłem, włożyłem nowe i nic. Te bezpieczniki są od pozycyjnych tył, brzęczyka i odpowiadają też za podświetlenie zegarów (z tego co wyczytałem). Edytowane 4 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 A pod maską też sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolwik_118 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Tak pod maską i te obok akumulatora też sprawdzone Dodano: 07 lip 2014 - 20:53 Macie jeszcze jakieś pomysły? Dodano: 02 paź 2014 - 21:01 wszystkie światła i podświetlenia wróciły, ale tylko na jeden dzień, a teraz znowu nic nie działa. Zauważyłem, że usterka znikneła po mocnej ulewie. Możliwe że dostaje się woda do bezpieczników obok akumulatora i coś tam nie łączy? I czy renault megane z 1996r. posiada bezpieczniki w podszybiu od strony akumulatora? Bo czytałem że przyczynę tego może być to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Za akumulatorem są tylko bezpieczniki zabezpieczające główne obwody wysoko prądowe. Gdyby coś tam siadło to wiecęj odbiorników by nie działało. Tutaj przyczyny trzeba szukać w kabinie. Nie masz z tyłu pozycyjnych, a z przodu masz? Zazwyczaj przód i tył to jeden obwód. Tylko jeden bezpiecznik jest na jedną stronę a drugi na drygą. A oświetlenie tablicy,schowka pasażera jest? Sprawdź czy na 3 i 4 bezpieczniku po włączeniu świateł masz plusa 12V, najlepiej kontrolką względem masy. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi