Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Uszkodzenie po stłuczce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, koledzy potrzebuję Waszej fachowej rady.

Mianowicie, dziś podczas prawo skrętu, zostałem "zachaczony" "zahaczony" przez auto ciężarowe (dwa pasy obok siebie), i niestety oberwałem w tylne lewe drzwi, oraz nadkole.

<><><><><><><><><><>><><><><>

Wgniecenie nie jest bardzo duże, jednak drzwi nie otwierają się. W wyniku tego zdarzenia, auto przepchało na wysoki krawężnik i dość poważnie skrzywiło felgę.

Oczywiście papierki załatwione już, auto stoi i czeka na rzeczoznawcę, jednak zauważyłem jedną rzecz. Podczas jazdy na wprost, auto jakby lekko ściąga, lub nawet jedzie przekrzywione. Czy może być to wina uszkodzonej felgi, czy czy jest to coś poważniejszego? Wszystkie drzwi zamykają się i otwierają, bagażnik też pracuje poprawnie- otwieranie, zamykanie.

Potrzebuję waszej chociaż orientacyjnej porady, co do przyczyny oraz sposobu naprawy w/w faktu. Nie chcę, by policzono mi szkodę całkowitą, bo auto mechanicznie i silnikowo naprawdę super.

Prędkości nie były duże, auto trochę zarzuciło, więc naprężeń dużo nie było, szyby całe.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76

Edytowane przez aston76

Mógł dostać wahacz jeszcze ,drążek kierowniczy ,zwrotnica ,jeśli prawy przód zawadził ,bo tak myślę,że się stało skoro w prawo skręcałeś a ciężarówka Cię przeturlała ..z tyłu to prędzej coś z belką,to trzeba obejrzeć ,pokrzywioną felgę możesz przecież podmienić po opinii rzeczoznawcy zrób fotkę,a swoją drogą witam po długim czasie....

Edytowane przez andrzej27r

opis bardzo ogólny, ale jak belka jest chociażby trochę ruszona, to będzie szkoda całkowita (nowa belka w aso ponad 4 tys zł).

Bierz kasę i napraw auto, jeszcze sporo zostanie.

No właśnie chyba tak będę musiał zrobić, szkoda mi megane oddawać bo naprawdę dobre i wdzięczne autko.

Poczekamy do opini rzeczoznawcy, jutro powinienem wszystko wiedzieć.

No Andrzej27r jak i cała resztówki witam po przerwie.

Edit: 08-07-2014

No to mam info z ASO, o kosztach naprawy- całkowity koszt 8100 zł :(, belka tylna w ASO to koszt 2600 zł, reszta to części karoserii, robocizna itp. Czekam teraz na ruch po stronie PZU, czy zatwierdzą kosztorys, czy wpakują mnie w szkodę całkowitą, czego nie chcę. Na pewno, tanio skóry nie sprzedam, będę się posiłkował firmą, która pomaga w odzyskaniu odszkodowań. Nawet serwisanci w ASO, chwalą mojego Megana za stan.

Edit: 10-07-2014

Mam informację o szkodzie całkowitej, jednak info to mam z serwisu, z PZU żadnej decyzji nie przesłało, dzwoniłem do nich, ale mają awarię systemu, i do wtorku nic się nie dowiem :angry: , ale jestem przekonany, że odwołuję się od ich decyzji- wartość auta, bo moich modyfikacjach na pewno jest wyższa niż oni wyliczyli. Masakra, mam dobre, sprawne auta, a dostaję ochłapy z polisy OC sprawcy <zolta>

Edytowane przez potentila