koyote Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam Problem objawia się tym iż po przekroczeniu około 110-120 km/h i trzymaniu gazu w jednakowym położeniu, zapala się na desce błąd elektroniki, moc silnika zauważalnie spada i auto się nie chce rozpędzać, po wciśnięciu sprzęgła, jak obroty spadną to kontrolka gaśnie. Problem nie występuje jeśli się cały czas rozpędzam, jak silnik ciągnie i rozpędzę się do ponad 140 km/h to wtedy problem już nie występuje i mogę spokojnie włączyć tempomat. Sądziłem iż występuje ten efekt przy określonych obrotach silnika, ale przy jeździe po mieście problem ten nie występuje w żadnym zakresie obrotów, aczkolwiek w zimie jak był zimny to sporadycznie kilka razy zapaliła mi się kontrolka przy prędkości rzędu 40 km/h. Byłem na diagnostyce elektroniki i wyszedł mi błąd czujnika sprzęgła, nic więcej. Czy ktoś miał u siebie takie coś i czy sobie z tym poradził?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Tak, proponuje odłączyć zawór EGR i cieszyć się jazdą dalej. Poczytaj na forum jak to zrobić, nie ma sensu tego przepisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyote Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Zawór EGR jakiś czas temu rozbierałem i byl generalnie czysty, przeczyścilem go pro forma, nawet nie sadzilem że to może byc od tego. Technologie odłaczania znam, jak bede mial wolne to zrobie i dam znac dla potomnych czy zadzialalo. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 14 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi