Rayan13 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Witam. Jestem pierwszy raz na forum tak więc pozdro. Mam pytanie co do zwiększenia mocy w Megance II phII 2.0 benzyna 135 KM. Czy jest jakiś sposób aby tą moc zwiększyć? Jak tak to proszę podać jakie są możliwości. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Magnetyzer + strumienica + końcówka wydechu a tak poważnie to tankuj, dbaj i ciesz się z tego co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Wymiana dolotu, wymiana wałków głowicy, wymiana samej głowicy, wymiana tłoków, wymiana wtryskiwaczy, montaż turbiny. Ogólnie jest o wiele ciężej niż podkręcenie jakiegoś diesla z turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Po pierwsze nie ten dział Po drugie możliwości są zawsze - zależy tylko od kwoty jaką na to się chce przeznaczyć. Jeśli myślisz że znacząco poprawis zosiągi zauta za 500-1000 zł to od razu powiem Ci że nie ma szans! Najprostsza droga to sprzedać to co masz i kupić coś co ma na silniku już fabryczną turbinę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan13 Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Dzięki wielkie za podpowiedzi. Tak myślałem że łatwo nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2986 Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ja w swojej meganie planuję wrzucenie kolektora wydechowego od clio III rs 4-2-1 + wkładka K&N i strojenie. Z tego co wyczytałem w necie powinno to dać 20-30KM i do 20Nm. Perspektywa całkiem ciekawa tym bardziej, że koszty nie są powalające. Pytanie tylko jeszcze moje czy można zaadaptować do tego silnika wydajniejszy dolot + przepustnicę i jakieś wydajniejsze wtryski? Jeśli tak to od jakiego silnika szukać gratów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi