ziolkowa Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Witam proszę o poradę bo już sama nie wiem co mam robić z moim autkiem. O tuż chodzi mi o komunikat "skontroluj układ wtrysków" w grand scenic III 1.9 DCI który zaczął mi się pojawiać od jakiegoś roku, czasem pojawia się 2 lub 3 razy dziennie a czasem mam spokój przez miesiąc. Podłączałam go pod komputer były błędy dotyczące pedału gazu - wykasowano je. Wcześniej mi sugerowano, że to może być zapchany filtr powietrza - wymieniłam go i wszystkie inne. Na jakiś czas był spokój. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ ale komunikat pojawia się najczęściej po zatankowaniu paliwa. Tankuje na Shell najczęściej ON-nitro więc teoretycznie powinno być dobre ale już sama nie wiem. Edytowane 23 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Tankuje na Shell najczęściej ON-nitro więc teoretycznie powinno być dobre ale już sama nie wiem. Zacznij od zmiany stacji i paliwa np. do pełna Ultimate i obserwuj. Edytowane 23 Lipca 2014 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Jak kolega wyżej zaproponował zmień stacje Np. Orlen możesz wlać jakiś dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolkowa Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Mam nadzieję że to wina paliwa bo to najtańsza wersja usterki zmienić stację:)dzieki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 ja do dCi leję tylko zwykły ON, najzwyklejszy jaki może być, ale nie najtańszy :) Zero problemów z silnikiem - a to już trzecie dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolkowa Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Dowiedziałam się, że to może być wina rozrządu, który wymieniałam rok temu- czy to możliwe?? Edytowane 23 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 podłącz pod komputer (clip) - wszystko się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolkowa Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam w końcu udało mi sie znaleść usterke.Komunikat "skontroluj układ wtrysków" wszyszedł dopiero jak podłączyłam auto, jak właśnie wyskoczył ten błąd inaczej go nigdzie nie było widać.Mam błąd PO488,czyli mam do wymiany przepustnice w któjej jak sie okazało "wytarły" sie żębatki. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez ziolkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi