m13 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam wszystkich, Męczę się już długo z tą laguną. Mam pytanie, gdzie znajduje się przekaźnik od pompy paliwa bo sądzę że on jest przyczyną braku napięcia na pompie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Nie znam się zupełnie na Lagunie, u mnie w Seniku przekaźnik jest w puszce na lewym nadkolu. Po drodze jest nieszczęsna wtyczka łącząca przód z tyłem. Przez nią idą wszystkie kable. nie wiem czy tak samo jest w Lagunie. NA Twoim miejscu zaczął bym od ściągnięcia schematów elektrycznych tam sobie wszystko szybciutko sprawdzisz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 W zależności od silnika przekaźnik A lub B znajduje się w miejscu jak na rys. poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metrokom Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Odgrzewam dla potomnych... Pompa paliwowa ma zasilanie dopiero przy odpalaniu, wcześniej tylko chwilowe, w niektórych silnikach nawet go nie ma, jeśli jest właściwe ciśnienie paliwa na listwie. Z przekaźnika pompy bardzo często zasilane są wtryski i cewki - +12v Edytowane 13 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi