Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Renault megane 2 ph 2 nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem moja meganka 2 ph 2 ma od jakiegoś czasu bliżej mi nie znany problem, mianowicie co jakiś czas klika razu dziennie, nie raz czasem rzadziej po wciśnięciu przycisku start auto kręci ale nie odpala, zdarza się to dość często i nie jednokrotnie na próbach wyładowywałem akumulator, ponieważ odpalała za 5-6-7-8 razem.

Dziś było inaczej wchodzę do meganki próbuję odpalić i odpaliła po czym zgasła w ciągu sekundy, za drugim razem odpaliła ale nie trzymała obrotów tak jak by się dławiła, bardzo proszę o porady ponieważ boję się gdzieś nią jechać dalej że zwyczajnie w świecie stanie.

Wyglądało to identycznie jak na tym filmie

Dodam tylko że od jakiegoś czasu słychać stukot z okolicy alternatora, tak jak by sprzęgło alternatora bo ma lekki luz ale może to KZFR? Bardzo proszę o porady ponieważ nie chcę wydawać za dużo pieniędzy, bo zwyczajnie ich nie mam a chciałbym usunąć usterkę bez błądzenia i nie potrzebnych wymian.

Dodam, że auto jest po świeżej wymianie wszystkich pasków, filtrów, kompletnego rozrządu. Jedynie nie został wymieniony filtr paliwa bo nie można go było zlokalizować , dodam że to Megane 2 ph 2 automat 1.6 16v

Bardzo proszę o pomoc i porady.

Edytowane przez aston76

Witam,

z tego co piszesz, to ewidentnie koło zmiennych faz rozrządu, które powinno być sprawdzone/wymienione razem z paskiem rozrządu. Żeby to potwierdzić, pozostaje podłączenie komputera i sprawdzenie jeszcze przestawiacza faz rozrządu - żeby ewentualnie wykluczyć KZFR, ale to i to wiąże się z kosztami.