Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane CC, dach obciera o wykładzine.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

problem jaki ostatnio zauważyłem, iż na dachu pojawiły się kreski (tak jakby coś o niego obcierało) Po zamknięciu dachu, jest on oddalony od wykładziny jednak podejrzewam, że na dziurach i naszych wspaniałych drogach, może występować delikatne obcieranie. Wygląda to średnio, nie da się tego zmyć, chyba wytarł się lakier:/

Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Nie chcę wykładać bagażnika jakąś delikatną gąbką, bo dach dalej będzie się wycierał tylko już nie na czarno. Wykładzinę można wyciąć w tym miejscu ale nie będzie to dobrze wyglądało. Może jakaś regulacja?

Na zdjęciu pokazałem miejsce gdzie pojawiają się rysy. Problem jest po obu stronach.

post-70492-0-20748000-1409052723_thumb.jpg

Edytowane przez aston76

zrób foty otwartego dachu z otwartym bagażnikiem, zbliżenia na ten element który podejrzewasz, ale coś mi się zdaje, że to nie będzie przyczyną, dach po zamknięciu jest dosyć mocno "zakotwiczony". Chyba że wykładzina u Ciebie jakoś wyżej podchodzi.

Ufo 23 raczej ma rację że dach nie powinien stykać się z wykładziną ponieważ po zamknięciu dach jest nad wykładziną a po bokach ma prowadzenia które otwierają bagażnik. Najlepiej jak podczas zamykania dachu ktoś będzie obserwował czy po drodze o bagażnik gdzieś nie "dotyka" dach. Chyba że dach po złożeniu opada niżej niż powinien. Może mało oleju czy czegoś w przewodach do otwierania dachu. Daj więcej fotek w trakcie składania.

Wszystko było obserwowane, nic nie dotyka, jedyną możliwością jest właśnie wykładzina, choć i od niej dach jest kawałek oddalony. Muszę chyba jeszcze raz tam solidnie zajrzeć ale to dopiero jak w naszym polskim Bangladeszu zrobi się pogoda. Miałem nadzieje, że ktoś miał podobną sytuację.

Jak otworzysz dach i wszystko się pozamyka (bagażnik) to otwórz wtedy bagażnik i zobacz po bokach dachu czy gdzieś dotyka ci wykładziny. Może w czasie jazdy opuszcza się niżej i wtedy ociera? Otwórz, sprawdź, przejedź kawałek się i sprawdź znowu. Zobaczysz czy jest różnica w położeniu dachu w bagażniku.

Edytowane przez aston76