eXePL Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, problem jaki ostatnio zauważyłem, iż na dachu pojawiły się kreski (tak jakby coś o niego obcierało) Po zamknięciu dachu, jest on oddalony od wykładziny jednak podejrzewam, że na dziurach i naszych wspaniałych drogach, może występować delikatne obcieranie. Wygląda to średnio, nie da się tego zmyć, chyba wytarł się lakier:/ Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Nie chcę wykładać bagażnika jakąś delikatną gąbką, bo dach dalej będzie się wycierał tylko już nie na czarno. Wykładzinę można wyciąć w tym miejscu ale nie będzie to dobrze wyglądało. Może jakaś regulacja? Na zdjęciu pokazałem miejsce gdzie pojawiają się rysy. Problem jest po obu stronach. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 zrób foty otwartego dachu z otwartym bagażnikiem, zbliżenia na ten element który podejrzewasz, ale coś mi się zdaje, że to nie będzie przyczyną, dach po zamknięciu jest dosyć mocno "zakotwiczony". Chyba że wykładzina u Ciebie jakoś wyżej podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManOfSteel Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Ufo 23 raczej ma rację że dach nie powinien stykać się z wykładziną ponieważ po zamknięciu dach jest nad wykładziną a po bokach ma prowadzenia które otwierają bagażnik. Najlepiej jak podczas zamykania dachu ktoś będzie obserwował czy po drodze o bagażnik gdzieś nie "dotyka" dach. Chyba że dach po złożeniu opada niżej niż powinien. Może mało oleju czy czegoś w przewodach do otwierania dachu. Daj więcej fotek w trakcie składania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXePL Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Wszystko było obserwowane, nic nie dotyka, jedyną możliwością jest właśnie wykładzina, choć i od niej dach jest kawałek oddalony. Muszę chyba jeszcze raz tam solidnie zajrzeć ale to dopiero jak w naszym polskim Bangladeszu zrobi się pogoda. Miałem nadzieje, że ktoś miał podobną sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManOfSteel Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Jak otworzysz dach i wszystko się pozamyka (bagażnik) to otwórz wtedy bagażnik i zobacz po bokach dachu czy gdzieś dotyka ci wykładziny. Może w czasie jazdy opuszcza się niżej i wtedy ociera? Otwórz, sprawdź, przejedź kawałek się i sprawdź znowu. Zobaczysz czy jest różnica w położeniu dachu w bagażniku. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi