Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc dziś chciałem zobaczyć w jakim stanie mam filtr. Zdjąłem atrapę i odkręciłem dwie śrubki i filtra niestety nie zobaczyłem. Teraz moje pytanie: czy powinienem go tam mieć bo wydaje mi sie że jak w aucie jest klima to filtr to podstawa.

Jak odkręciłem dekielek to moim oczom ukazała sie aluminiowa nagrzewnica i to mnie zastanawia czy filtr może mieć z nią bezpośrednią styczność pod warunkiem że tam jest jego miejsce.

Czytałem na forum że bywają modele bez tego filtra ale sam nie wiem jak to jest rozwiązane u mnie i stąd moje pytanie.

Wiem że na forum jest wiele tematów na ten temat ale żaden mi nie pasował do końca żeby sie dołączyć. Dodaje zdj co było widać po odkręceniu klapki

post-5486-1202942107_thumb.jpg

myślę że ta nagrzewnica

Tylko, że to nie jest nagrzewnica ;-)

Tak, filterek powinien tam być :!: Kup i go tam zainstaluj w tym miejscu.

Zanim go włożysz, to zrób odgrzybianie, bo pewnie nie było dawno robione :!:

To tak dla własnego zdrowia.

• 2 tygodnie później...

Tak więc sprawa została załatwiona i filterek jest na miejscu.

Dla potomnych - do Meganki z 1998 roku htb i klima pasują 3 filtry przeciwpyłkowe. Tak więc jeżeli kupujecie to zobaczcie jaki macie żeby nie popełnić błędu. Ja kupiłem prawidłowy za 2 razem a pasował do mojego auta: Filtron K1030 i kosztował 44zł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!