korsakpawel Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Koledzy proszę o pomoc w sprawie uszkodzonej poduszki silnika. Przynajmniej tak mi się wydaje, ponieważ do wnętrza samochodu przenoszą się drgania silnika odczuwalne na fotelu kierowcy i pasażera. Problem w tym, że nie mam doświadczenia z diagnozowaniem uszkodzonych poduszek. Zauważyłem, że jak poruszam zgaszonym silnikiem, to buja się on trochę jak bęben w pralce - luźno. Dodatkowo słychać jakby stukanie poduszki przy rozrządzie i skrzypienie tej z tyłu silnika. Pytanie brzmi, jak określić, czy do wymiany kwalifikuje się ta z tylu silnika, czy ta przy rozrządzie. Edytowane 6 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flesz072 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 ostatnio wymieniałem tą z tyłu i tą przy rozrządzie też mi drgała kasta ze na siedzeniu czułem podejrzewam ze masz do wymiany tą przy rozrządzie ona jest olejowa 120zł i juz jest ok chyba że zapodasz klime to drgania są delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsakpawel Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Dokładnie na odwrót. Jak włączę klimę to jest prawie ok., bo obroty wyższe wchodzą i amplituda drgań się zmniejsza. Ale ta od strony rozrządu kosztuje 250 zł. Za 120 zł to chyba chińska tandeta. Czy za jednym razem też wymienić tą z tylu, czy nie ma ona aż takiego wpływu na drgania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flesz072 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 nie wiem jak jest w 2 ale w 1 po liwcie poduszka w hurtownio gordon kosztuje 120 zł gdzies ty znalazł taką drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsakpawel Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Tą firmę wszyscy polecają - http://allegro.pl/poduszka-silnika-megane-scenic-ii-kangoo-1-4-1-6-i4530467782.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ogólnie powiadają by wymieniać komplet poduszek. Jest to wydatek ale masz pewność , że za kilka dni nie padnie Ci kolejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flesz072 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) to masz inna wymień może na początek tylną Edytowane 6 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsakpawel Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ok., ale po czym poznać, że ta olejowa jest do wymiany? Ona ma być sztywna, czy luźna? U mnie bez problemu mogę ją rozhuśtać i dodatkowo stuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Jest do wymiany, i tylko ta którą zalinkowałeś, nie kupuj zamienników ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj76 Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 gdzie ta poduszka skrzyni biegów jest montowana?Silnik 1.6 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Znajduje się pod podstawą akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj76 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 dzięki a ta Dodano: 09 paź 2014 - 20:11 ta druga to poduszka oprawa skrzyni biegów Dodano: 10 paź 2014 - 17:51 tylko nie wiem gdzie ona się znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Jak dla mnie to jak drga w kabinie, a motor się buja to górne poduszki będą do wymiany, ale niekoniecznie obie, bo może być jedna górna i dolna. Jak padną te górne to bardzo duże drgania przenoszą się do kabiny, u mnie najczęściej pada ta po stronie rozrządu i w sumie jest najdroższa. Raz mi się nawet udało urwać tą poduszkę wyjeżdżając do dziury, ake to było jakieś badziewie. Co do dolnej poduszki silnika to jak jest padnieta to buja moterem przy ruszaniu i gaszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Koledzy, podpowiedzcie czy te poduszki można wymienić we własnym zakresie? Czy potrzebny będzie kanał/podnośnik? U mnie odczuwalne jest drganie na przednich siedzeniach, szczególnie na postoju czyli najprawdopodobniej poduszka przy rozrządzie. Jak się do niej dobrać? Edytowane 30 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj76 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 poduszke przy rozrządzie wymienisz od góry,a podnośnik potrzebny do podparcia silnika żeby nie opadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi