Goferjw Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) Witam drogich forumowiczów. Jako, że ostatnio miałem okazję jeździć samochodem ze skrzynią w bagażniku. Naszła mnie chęć na montaż suba w moim Scenicu III. Ale tu pojawia się pierwszy problem. Skąd wsiąść sygnał dla rzeczonej skrzyni ? Nie chcę się bawić w wyprowadzanie RCA z fabrycznego radia <Radiosat 3D Sound by Arkamys Bluetoth Bose Sound System>. To nie jedyny powód, chcę mieć również większą kontrolę nad cięciem minimalnych częstotliwości, które będą przenoszone przez głośniki w drzwiach plus sterowanie subem, który będzie się znajdował w bagażniku. A wiąże się to niestety z wymianą radia na nie-fabryczne. Moje główne pytanie, jak w SIII wyciągnąć fabryczne radio ? Następne to, którędy puścić kabel zasilający <+12V od aku do wzmaka> a raczej gdzie szukać otworu technologicznego na kable pomiędzy komorą silnika a komorą pasażerską ? Jeżeli te dwa pytania zostaną wyjaśnione, to jeszcze pytanie, da się jakimś normalnym kosztem pogodzić nie fabryczne radio ze sterowaniem spod koła kierownicy plus ewentualnie wyświetlaniem dodatkowych informacji z radia na wyświetlaczu? Tak wiem, są niby interfejsy do poszczególnych marek, ale ja już tego tyle widziałem, że oczopląsu dostaje i bólu głowy ... Dodam, że preferuję markę JVC. Gdyby miał ktoś pomysły czy jakieś doświadczenia z powyższymi zagadnieniami, proszę śmiało pisać, każda wskazówka będzie mi cenna. Pozdrawiam Grzesiek Edytowane 7 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi