jaha Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Cześć. Mam takie pytanko czy folie do przyciemniania są jakiejś konkretnej firmy? (tzn, kto jest producentem (jak się nazywa) najlepiej z atestem) Tył kombika chcę obkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 [Ciach] Dobra jest 3M. Zdrówko [Proszę nie cytować 1:1 postu, na który się odpowiada bezpośrednio pod nim - Prezes] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 potwierdzam, z wlasnego doswiadczenia wiem ze 3M sa bardzo dobre i ladnie wygladaja, sa tez polecane przez ludzi ktorzy przyciemnianiem szyb zajmuja sie na co dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Foliatec chyba tez robi dobre folie, ale nie wiem jak z cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Osobiście mam MII 3d przyciemniony tył średnią i przód najjaśniejszą folią (oczywiście bez frontowej)... atest na całość z uwzględnieniem dwóch rodzajów zastosowanej folii. Efekt ten mam już od 2 lat i jak na razie zero problemu. Dodam że dużo jeżdżę po Europie i miałem wiele kontroli... Zarówno policja w Polsce jak i za granicą nie zwróciła uwagi na szyby... To samo jeśli chodzi o celników na granicach. Wiem że jeśli szyby zrobione są profesionalnie to podkreślają charakter wozu a nie są wabikiem na gliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaGnezz Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Jest tak: Tylnia i boczne tylnie mozna nawet olejna pomalowac boczne przednie musza miec przepuszczalnosc swiatla 70%, a przednia 75%. Jezeli tak macie i jest na to atest, to nie ma problemu podczas spotkania z panami o smutnych twarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 ok to co jeszcze raz napisal MaGnezz zostalo juz kilkakrotnie podkreslone w tym temacie, wiec kolejne posty o tej samej wymowie beda kasowane, jako uznane za "nabijanie postow" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Ja tylko dodam bo kolega nie ma pewności czy zakładać folię. Zakładaj (oklejaj) z zachowaniem tego co masz podane Gdzie to zrobisz to już twoja sprawa ;-) Sam musisz podjąć decyzję nikt z nas za ciebie tego nie zrobi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Jeszcze jedno pytanko, czt oklejanie ma jakiś wpływ na dziłanie ogrzewania tylnej szyby, tzn czy ta folia się nie ,,pofaluje'' (czy nie zrobi się harmonijka pod wpływem ciepła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 jak dobra folia i precyzyjnie przyklejona to nie powinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Wracając do tematu jaki jest orientacyjny koszt oklejenia tylnej szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaGnezz Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 ohoho widze ze troche zamieszania wprowadzilem. Nie sadzilem, ze ktos wezmie na powaznie malowanie szyb olejna, ale ubezpieczylem sie i w wstawilem: . @jaha - Koszt przyciemnienia 5 szybek to okolo 350-450zl (chyba ze chcesz robic w powaznej firmie tuningowej, a tam wyglada MOIM ZDANIEM jak w ASO, jakos wcale nie imponujaca za to ceny!!!) Przyciemnienie tylko tylnej okolo 150zl. Jesli chodzi o wplyw ogrzewania tylnej szyby na folie, to jak mowil DrNO, jesli zrobisz to profesjonalnie nic nie ma prawa sie odklejac, w razie czego masz gwarancje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Jaha - ja w swojej Megane oklejałem cały tył - za tylne boczne płaciłem 80 zł za sztukę, natomiast tył 140 zł. Tylko, że ja mam 3-drzwiową wersję, Ty natomiast widzę, że kombi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Dzięki, cały czas mam zapakowany tył i te wszystkie manele trudno przykryć, przyciemnione szyby z tyłu warte są tych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 ohoho widze ze troche zamieszania wprowadzilem. Nie sadzilem, ze ktos wezmie na powaznie malowanie szyb olejna, ale ubezpieczylem sie i w wstawilem: . bywa... :) jaha, czekamy na fotki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi