Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Nawigacja Chińska do Megi II czy warto?

rado084

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zakupić do swojej megi navi. Orientowałem się w temacie i do wyboru są nawigacje fabryczne Carminat z malutkim wyświetlaczem środkowym (nie wiem jak to działa szczerze mówiąc na tak małym wyświetlaczu) i druga navi z dużym wyświetlaczem też Carminat. Ta druga wyświetla w 2D a nie widzi mi się to... Miałem w Lagunie II Carminata 2d i tak sobie się spisywał... Wyczaiłem navi chińskie: http://www.alibaba.com/product-detail/LSQ-Star-Car-Multimedia-Auto-Radio_1335734225.html

Czy ktoś z was miał do czynienia z tym sprzętem? Czy warto go kupować za 1300 zł? Sprzęt posiada bluetooth, dotykowy ekran, wifi, 3g, wejście na kamerę cofania, sloty na kartę SD, odtwarza DVD itp. Braciak ma w Accordzie z 2004 roku chińską navi to szczerze mówiąc jakość odtwarzania zwłaszcza radia FM nie zachwyca. Z drugiej strony wolę chgyba dać 1300 zł i mieć Automapę lub inna navi z aktualnymi mapami na Polskę i Europę. Czy może ktoś pomóc z wyborem? Pozdrawiam.

Dodano: 14 paź 2014 - 08:29

Aha, ok.

rado084, osobiście chinola Ci odradzam. Dziadek Mróz vel Gwiazdor przyniósł mi rok temu (naturalnie gdy oddałem mu kasę) coś takiego do mojej MIII i szczerze przy tych wszystkich bajerach to działa to mówiąc delikatnie tak sobie. Doinwestowałem zestaw w kamerę cofania i rejestrator jazdy bo moje urządzenie obsługuje takie peryferia. Cóż skoro po zgodnym z instrukcją połączeniu z instalacją elektryczną, głośnikową i magistralą CAN działa to tak, że nie można trwale zaprogramować częstotliwości tunera radiowego (przy każdym wyłączeniu urządzenia przez system oszczędzania energii samochodu wszystkie ustawienia idą w piach), dodatkowo ustrojstwo tylko połowicznie "zaszczepiło się" w magistrali CAN (ekran wyświetla zegar, temperaturę zewnętrzną, informuje o otwarciu konkretnych drzwi), nie skomunikowało się z pilotem przy kierownicy co ma kluczowe znaczenie dla funkcjonalności korzystania zeń (dziesiątki razy próbowałem przejść procedurę programowania funkcji tego pilota przy kierownicy ale bez efektu). Wobec tego mam obsługę z klawiszy na panelu zamiennym do oryginalnego radia oraz palcem po dotykowym ekranie - szczerze , to porażka bo trzeba chcąc nie chcąc odrywać wzrok od drogi co w czasie jazdy może mieć fatalne skutki. Gwiazdor przywiózł mi to wprost z Shenzen więc jak zaczęły się opisane problemy to zacząłem pisać emaile do niejakiej Su Liu. Wspomniana poprosiła o przesłanie zdjęć i filmów by przedstawić problem serwisowi technicznemu dla uzyskania wymiany gwarancyjnej ale oczywiście po przesłaniu przeze mnie całego "serialu" zapanowała cisza jakby ktoś ich wytruł.

Dlatego zastanów się dwa razy nim coś podobnego kupisz - no chyba, że od jakiegoś polskiego pośrednika np. tutaj: http://audiocarshop.pl/pl/c/Renault/111 przepłacając ponad dwukrotnie ale mając trochę większą szansę na wydębienie sprzętu na wymianę albo zwrotu kasy.

Dziękuję ci kolego za wyczerpującą odpowiedz :) Czyli zostaje mi albo zamontowanie jakiejś navi na 2-DIN lub fabrycznego np Informee 2. Który radzicie? Radio na 2-DIN muzę być trochę niepraktyczne, ponieważ trzeba będzie spoglądać się na dół do navi lub przełączenia nuty. W Informee2 można sterować pilotem z kierownicy...

Edytowane przez aston76

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!