Gryzorek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witam. Chcialem zapytac o takie cos. Przekrecam kluczyk i za kazdym razem kontrolka swiec żarowych gasnie po ok 1 sek. Zainteresowalem sie tym bo jak zimno bardzo to odpala na 2 rezy. Akumulator chyba ok bo kreci bez problemu. Czy wina moz byc jakis przekaznik od swiec żarowych? prosze o rade. Ps- a to co tak cichytko buczy na zapłonie nim zapale (ok 30sek) to sa swiece? megane 1,9dci 2001/02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 nie to w pompie paliwowej bzyczy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzorek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 A jak wy macie? po jakim czasie wam gasnie? tak średnio. :-/ Witam. Dzisiaj dobralem sie do swiec żarowych. Sprawdzam wszystkie kabelkiem do plusa akumulator i do swiecy, odziwo nic nie iskrzy. Mozliwe aby wszystkie swieczni byly nie sprawne a samochód odpalał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekd Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Sprawdz świece żarowe kontrolką do plusa aku i do czubka świecy, jak zaswieci to świeca jest ok. Sprawdz tez czujnik temp płynu. przy ok 20 stopniach C powinien miec ok 2-3 kilo Omów. Moze sterownik silnika mysli ze jest cieplo i dlatego krótko grzeje swiece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Raczej obsatwian wine przekaznika, choc rowniez jest mozliwe z e ktorys czujnik podaje bledene wrtosci, np czujnik temepratury cieczy i dlatego swieca ci tak krotko swiece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr77 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Proszę powiedzcie mi co może być przyczną zapalania się kontrolki grzania świec żarowych.Dodam że posiadam scenicka 1,9 DCI rocznik 2002 r. Może ktoś miał doczynienia z tego pyptu problemem. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Wpisz sobie w oknie szukania "kontrolka swiec zarowych" i wybierz zeby szukalo wszystkich wyrazow. Pare tematow sie znajdzie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek415 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Mam ten sam problem w swoim Scenicu, podobnie jak jeden z forumowiczów z którym się kontaktowałem. Pojawia sie głównie przy jeździe pod górę. Podobno przyczyną zapalania kontrolki jest zawór dopalania spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Proponuje jechac do mechanika i odczytac bledy z komputera. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejg41 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 [przeniesiony] Witam. Mam problem z kontrolką świec żarowych. Przy odpalaniu silnika np. po nocy nie chce zgasnąć. Po drugim lub trzecim uruchomieniu silnika gaśnie i jest ok. Przy czym nie dzieje się to zawsze. Taka sytuacja przytrafiła mi się dopiero dwa lub trzy razy a Maganke 1,9dci (2002r) mam od listopada. Czym to może być spowodowane. Z góry dzięki za podpowiedź. Po co zakładasz kolejny taki sam temat, skoro już taki istnieje. Objawy wprawdzie trochę inne ale to także o kontrolkę chodzi. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi