76stitch Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 mam takie pytanie, mam Megi 1ph2 i chcę wymienić pompkę spryskiwacza z sedana na Hatchback jak wiadomo sedan ma jedno wyjście, teraz czy wystarczy wymienić sam koniec na podwójny wylot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 A jak włączysz spryskiwacz, to będzie ci leciało na obie szyby (przód i tył)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sianko Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 mam pytanie czy to podobnie wyglada w MI phI bo zdechla mi pompka ( najpierw pryskala bardzo slabo , teraz w ogole , nie slychac silniczka ) i trzeba wymienic. Jesli wyglada to podobnie to chyba dam rade sam sciagnac kolo i nadkole zeby sie do tego dorwac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zerthimon Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Megane I PH I niestety nie ma tłoczka tylko membramki. Przed chwila rozbierałem, więc na własnej skórze sie przekonałem. Druga sprawa jest taka, że nikt nie spomniał nic o uszczelce między zbiorniczkiem a pompką. Jest tam jakaś, ale nie wiem jaka bo albo ją wdusiłem do środka albo wypadła i niestety musiałem kombinować z uszczelnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolik3 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Chyba jestem jedyną "babą" wśród Was, ale własnoręcznie zabrałam sie do naprawy pompki w mojej megance. Naprawiłam według instrukcji zamieszczonej przez życzliwego kolegę i działa jak nowa. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aljandor Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 działa jak nowa, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj96 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Witam .Zrobiłem naprawę rozdzielacza pompki według instrukcji-bez problemów.Mam scenica więc inaczej wygląda dotarcie do pompki ,która jest wciśnięta w zbiornik na płyn.Trzeba odkręcić prawe koło zdjąć nadkole-zbiornik mamy przed oczyma.Niestety odwrócony do nas plecami.Pompkę możemy wyciągnąć na wyczucie jest tylko wciśnięta w zbiornik na uszczelkę.Jeżeli chcemy wyciągnąć cały zbiorniczek to musimy podważyć zaczep ,który znajduje się w połowie zbiorniczka po jego lewej stronie patrząc na jego plecy.Gdy poradzimy sobie z zaczepem należy zbiornik pchać do przodu-powinien wyjsć.Zapomniałem dodać,że przed wyciągneięciem zbiornika należy od góry wyciągnąć rurkę wlewu płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosso Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 W scenicu po zdjęciu błotnika zbiorniczek wygląda tak jak na załączonym obrazku. Odkręcając tylko nadkole strasznie ciężko jest się dobrać do pompki ponieważ jest ona blisko błotnika, ja poradziłem sobie z tym problemem luzując trochę błotnik od strony drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Mam takowe pytanie: co może być przyczyną tego, że płyn spr. jakby spływa mi do dołu z wężyków (nie sprawdzałem, czy rzeczywiście fizycznie płyn się cofa, ale domyślam się, że tak jest) przez co chcąc użyć spryskiwacza, muszę najpierw ze 3 sekundy przytrzymać, pompka wtedy mieli i dopiero po chwili (subiektywnie dość długiej) zaczyna lecieć płyn. Czy to wina pompki, czy czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 W megance nie ma zaworu zwrotnego, więc taki efekt, o którym piszesz to normalna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 A można to jakoś customowo przerobić, żeby nie było tego efektu? U mnie na płyn naprawdę długo trzeba czekać - wycieraczki na sucho przejadą ze 3 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loozack Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Zapewne można to zrobić samemu. Wydaje mi się że trzeba kupić zaworek zwrotny, rozciąć wężyk i zamontować go tam. Robiłem tak w Vectrze, ale nie zaglądałem jeszcze do wężyków w megane, więc nie dam sobie za to ręki uciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zaczęła się zima i przestał działać tylny spryskiwacz. Z tego co czytam to w wersji I lepiej nie rozbierać pompki, bo później uszczelka przecieka. Czy istnieje możliwość zdjęcia dyszy tylnego spryskiwacza po to żeby sprawdzić czy nie zapchał się śmieciami? Któregoś razu włączyłem go na sucho i od tej pory nie działa. Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Pompka zaczęła mi kiepsko „psikać” i działa pulsacyjnie, co sądzicie o podróbkach z allegro, np. http://allegro.onet.pl/pompka-spryskiwacza...1387242133.html - czy lepiej spróbować naprawić oryginalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Akurat ta pompka kolego która jest na podanej aukcji do Ciebie nie pasuje,ona jest do modeli przed liftem,ma inną wtyczkę. Ty potrzebujesz takiej: http://allegro.onet.pl/pompka-spryskiwacza...1392070015.html A próba naprawy nic nie kosztuje,a może pomóc,mi pomogło ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi