Gość marcinno83 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Z mojej strony moge doradzić żeby zdjąc osłone przeciwbłotną - jest na dwoch-trzech wkrętach i tylu samo plastikowych zatrzaskach oraz zdjąc koło dostęp do tej nieszczęsnej pompki jest lepszy niż w tutorialu i ją widać - jak się wciśnie rękę to można pozdejmować te wężyki i wtyczkę. Żeby zdjąc dysze spryskiwaczy musisz zdjąc osłonę wygłuszającą maski -mocowana jest na plastikowych klipsach,wtedy widzisz dysze - sciagasz z nich węzyki i są twoje -siedzą tylko na wcisk w otworach w masce. Edytowane 22 Lutego 2013 przez marcinno83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 musisz zdjąc osłonę wygłuszającą maski O ile w ogóle ją masz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalboy92 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Orientujecie się czy podejdzie pompka z Renault 19? Wizualnie wygląda chyba identycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek24p Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) U mnie dwa dni temu przestało sikać na szyby. Wycieraczki chodzą, pompki nie słychać. Wymontowałem ją zgodnie z wytycznymi (wyciąganie kierunku było nie potrzebne). Mam wersję phI i w środku są tylko jakieś dwie membranki więc nie ma tam czego przycinać i naprawiać. Na wtyczce jest napięcie podczas włączania spryskiwania więc domniemam, że zwyczajnie padł silniczek. Gdy już rozmontowałem pompkę na dwie częsci okazało sie że silniczek jest cały mokry i w rdzy, więc pewnie to go zabiło. Zamówiony nowy... Dzisiaj pompka założona, śmiga jak ta lala (uwaga na uszczelkę między zbiorniczkiem a pompką). Edytowane 12 Marca 2014 przez marek24p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolikszaleniec Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Pouciachcałem te gumki w pompce od sprysków założyłem wszystko i tak... Włączam spryski z przodu to ładnie leci na przód ale i troszeczkę ciurka się z tylnej szyby... to pewnie przez obcięcie tych gumek? :( Edytowane 26 Marca 2014 przez krolikszaleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszek1406 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Ma ktoś może te zdjęcia zapisane u siebie bo te z pierwszego postu zostały usunięte z serwera. Prosiłbym o wstawienie ponownie. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBAdr77 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Podłaczam się do prośby mateuszek1406 . W moim autku też mam ten problem i chciałbym sobie z pomocą kolegów z forum poradzić . Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Po rozmontowaniu należy przyciąć to małe coś pod pompką na zdjęciu z obu stron - ładnie prosto, by dobrze zamykało. Popatrz tu: http://megane.com.pl/files/file/83-naprawa-pompki-spryskiwacza/ Edytowane 29 Stycznia 2015 przez marcin.slaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasanek5 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Witam,w moim scenicu mam podobny problem- przestał lać tylni spryskiwacz.sprawdzałem czy nie jest zatkany spryskiwacz,ale nie, chyba że wężyk przy pompce? ale mam dodatkowy problem, już od dość dawna przy uruchomieniu tylnej wycieraczki strasznie ona burczy, ale działa mimo to!nie wiem jaki jest powód! proszę o pomoc jeśli ktoś miał podobną sytuację! Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Dodano: 08 lut 2015 - 13:01 Ups,wybaczcie za moją gafę!Będę się pilnować! :D Edytowane 8 Lutego 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_andre Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Witajcie, mam problem w moim nowym aucie, czyli Renault Scenic I FL z 2003r. Po włączeniu spryskiwaczy na przednią szybę, przepala się bezpiecznik, przy próbie spryskania tylnej szyby nie ma problemu. Co może być przyczyną, uszkodzona pompka spryskiwaczy? Czy raczej coś w instalacji auta? Czy za działanie pompki spryskiwacza na przód odpowiada jakiś przekaźnik? Czy w tym aucie jest tylko jedna pompka, która podaje płyn na przednią szybę i tylną klapę? __________________________ EDYTA Sprawdziłem przewody, znalazłem lutowane miejsca, któe należąło odpowiednio zabezpieczyć. Edytowane 17 Września 2015 przez mr_andre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix21 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Czy ktoś może ma zdjęcia z pierwszego postu gdzieś na dysku i mógłby znów tu wrzucić? Padł mi tylny spryskiwacz i obstawiam, że to właśnie spuchnięta gumka jest problemem. edit: Sam sobie odpowiem. :) Znalazłem poradnik, gdzie jest pokazane jak to zrobić. Wrzucam też tutaj zdjęcia w razie gdyby ta strona też padła. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez matix21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu62 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 w pompce jest zawór zwrotny ,wyjmij pompkę wyciąg zawór przedmuchaj (delikatnie wydłub).Jeśli silnik kręci to będzie działać ja to naprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi