irex Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Za kila dni jadę do Ostravy,pytanie czy autostrada D1 w Czechach na odcinku od naszej granicy do samej Ostrawy jest płatna? Wiem że do listopada vinieta nie obowiązywała,ale mamy grudzień czy ktoś jest w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawinci Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Wszystkie autostrady w Czechach są płatne i potrzebna jest winieta. Ostatnio na tydzień albo dwa kupo wałem już nie pamiętam. Dużo nie kosztuje a nawet jak przypadkiem wjedziesz na autostradę to (pokuty) nie zapłacisz Nie słyszałem żeby znieśli opłaty ale może się coś zmieniło. Edytowane 10 Lutego 2015 przez slawinci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) mi to wygląda że D1 do Ostravy jest za friksa Edytowane 9 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirecc Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Wiem, że pytanie padło dawno ale odpowiedzi były niejednoznaczne. Do Ostravy autostradą nie obowiązuje winieta, można bez niej dojechać aż do węzła tam gdzie jest zjazd na lotnisko, centrum Avion i Ikea. Jest to zjazd i skrzyżowanie z drogą nr 11, numeru zjazdu 354 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi