ipopeki Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Witam, Dziś zauważyłem dość dziwną objawę wracałem z trasy ok 80km wszystko było ok, nie daleko domu obroty zaczęły wariować tzn na początku na światłach gasną więc przytrzymywałem delikatnie gaz aby obroty nie spadły, gdy dojechałem do domu i chciałem zaparkować obroty zaczęły wariować nawet na luzie dochodziło do 2-2,5 tys obrotów tak jakby auto same gazowało... Co się dzieje i czego to może być wina ? Dodano: 05 sty 2015 - 21:05 Tu dodaje filmik, na którym nagrałem co się dzieje z obrotami. Link: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Silniczek krokowy do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipopeki Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A jak go sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opcja szukaj działa. Szukana fraza silniczek krokowy zwróciła następującą liczbę wyników: 617 Wyniki wyszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipopeki Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jutro go przeczyszczę i zobaczymy czy to coś da :) Na benzynie jak i na gazie sytuacja jest taka sama jak na filmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ewentualnie łapie gdzieś lewe powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipopeki Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Mam pytanie czy filtr powietrza może mieć tu znaczenie ? bo od kiedy kupiłem samochód nie był wymieniony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Raczej by działał w drugą stronę, silnik nie miałby mocy, dławił się, zabserwowałbyś większe zużycie paliwa bo przez zapchany filtr silnik potrzebuje więcej mocy. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipopeki Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Ostatnie moje pytanie czytałem też o wycięciu jakiejś kostki tylko też mam pytanie jakby ktoś mógł mi podesłać jej zdjęcie jak ona wygląda aby ja wyciąć. Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Dodano: 07 sty 2015 - 17:39 Znalazłem sprawce zamieszania z obrotami mianowicie czujnik wałowy czy jakoś tak się on nazywa wariował, problem był w tym że delikatnie przerwał się kabel i było robione spięcie, po przylutowaniu wszystko wróciło do normy :) Edytowane 7 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi