dudus-ns Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam. Jestem nowy na forum. Chodzi o to że zakupiłem radio Sony model jak w temacie i nie działa mi sterowanie z kierownicy ani wyświetlacz na desce przy czym akurat na wyświetlaczu mi nie zależy. Mam Grand Scenica z 2005r z radiem Tuner List. Na forach piszą różnie że pasuje do tuner list inni że pasuje do update list. I teraz nie wiem czy do mojego Scenica nie pasuje czy może mam uszkodzone wejście na żółtą wtyczkę, choć dodam że radio wygląda na bardzo zadbane i wszystko w nim działa, jest pudełko i instrukcje po prostu ktoś dbał. Na fabrycznym radiu sterowanie i wyświetlacz też śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 czyli nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudus-ns Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Wyglądało by na to że nie pasuje, ale chce mieć pewność bo jeśli radio jest uszkodzone to odsyłam sprzedawcy. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez dudus-ns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) miałem soniacza CDX-GT30RN, który miał pasować do PhI, niestety pasował do PhII i kolega się nim cieszy :) nawet mam do niego instrukcję po polsku w pdfie Edytowane 23 Stycznia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudus-ns Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Też mam instrukcję po polsku tylko papierową, orygnialną. Jest tez karta gwarancyjna i rachunek oczywiśćie już okres gwarancji minął,są też klucze do wyjmowania, pudełko no i pilot. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez dudus-ns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Też mam takie radio. Leży na półce bo niestety nie współpracuje z moim SII z 2005. Zgodnie z informacjami, które udało mi się zdobyć to miał to być zamiennik radykalnie Update List. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 sprzedaj je - ode mnie kupił kolega, który ma SCII PhI z drugiej połowy 2005 roku. silnik 1,9 dCi 130 KM (FAP) ale to nie ma znaczenia. jest bardzo zadowolony, bo działa mu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja też mam SII z drugiej połowy roku 2015. Dokładnie to z połowy października i niestety klops. .... Nie wiem jaka jest data graniczna produkcji auta by można było powiedzieć: będzie działać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 a to wyprzedziłeś przyszłość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudus-ns Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Wygląda na to że 2005r był okresem przejsciowym gdzie montowano Can lub nie. Zależy pewnie z jakiej fabryki. Najwyraźniej działanie radia w rocznikach 2005 to kwestia losowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 CAN był już w 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Moim zdaniem to problem protokołu komunikacji pomiędzy radiem a instalacja samochodu i wyświetlaczem. Prawdopodobnie Renault wprowadzał stale jakieś modyfikacje w związku z czym Sony jest kompatybilne i działa tylko z określoną wersją oprogramowania. Zwróćcie uwagę jak dużo wersji licznika jest montowanych w SII. I jeszcze jedno. .... może trzeba uaktywnić jakąś opcje komputerem serwisowym by instalacja pokładowa zechciała 'rozmawiać' z innym radiem niż fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudus-ns Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 może trzeba uaktywnić jakąś opcje komputerem serwisowym by instalacja pokładowa zechciała 'rozmawiać' z innym radiem niż fabryczne. Coś w tym może być. W bmw e39 każdy model z nawigacją ma grzanie wnetrza webastem, ale nie w każdym ta opcja była fabrycznie. Trzeba było aktywawać komputerem żeby pojawiła się ta funkcja w menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiuncio Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ale wróżycie. Też mam to radio, ale w Lagunie II ph1. Działa, BO PRZEŁOŻYŁEM WYŚWIETLACZ OD UPDATE LIST. To radio współpracuje tylko z update list. Na forum macie manual przekładki, możecie rzeźbić. Dla tych co nie lubią czytać. TO RADIO NIE DZIAŁA Z TUNER LIST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewandowski136 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Witam mam pytanie do Diodak czy masz jeszcze to radio jak tak to daj znać na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi