Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Radio Sony CDX-GT30RN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowy na forum. Chodzi o to że zakupiłem radio Sony model jak w temacie i nie działa mi sterowanie z kierownicy ani wyświetlacz na desce przy czym akurat na wyświetlaczu mi nie zależy. Mam Grand Scenica z 2005r z radiem Tuner List. Na forach piszą różnie że pasuje do tuner list inni że pasuje do update list.

I teraz nie wiem czy do mojego Scenica nie pasuje czy może mam uszkodzone wejście na żółtą wtyczkę, choć dodam że radio wygląda na bardzo zadbane i wszystko w nim działa, jest pudełko i instrukcje po prostu ktoś dbał. Na fabrycznym radiu sterowanie i wyświetlacz też śmiga.

miałem soniacza CDX-GT30RN, który miał pasować do PhI, niestety pasował do PhII i kolega się nim cieszy :)

nawet mam do niego instrukcję po polsku w pdfie

Edytowane przez mrarek

Też mam instrukcję po polsku tylko papierową, orygnialną. Jest tez karta gwarancyjna i rachunek oczywiśćie już okres gwarancji minął,są też klucze do wyjmowania, pudełko no i pilot.

Edytowane przez dudus-ns

Moim zdaniem to problem protokołu komunikacji pomiędzy radiem a instalacja samochodu i wyświetlaczem. Prawdopodobnie Renault wprowadzał stale jakieś modyfikacje w związku z czym Sony jest kompatybilne i działa tylko z określoną wersją oprogramowania. Zwróćcie uwagę jak dużo wersji licznika jest montowanych w SII. I jeszcze jedno. .... może trzeba uaktywnić jakąś opcje komputerem serwisowym by instalacja pokładowa zechciała 'rozmawiać' z innym radiem niż fabryczne.

może trzeba uaktywnić jakąś opcje komputerem serwisowym by instalacja pokładowa zechciała 'rozmawiać' z innym radiem niż fabryczne.

Coś w tym może być. W bmw e39 każdy model z nawigacją ma grzanie wnetrza webastem, ale nie w każdym ta opcja była fabrycznie. Trzeba było aktywawać komputerem żeby pojawiła się ta funkcja w menu.

Ale wróżycie.

Też mam to radio, ale w Lagunie II ph1. Działa, BO PRZEŁOŻYŁEM WYŚWIETLACZ OD UPDATE LIST. To radio współpracuje tylko z update list. Na forum macie manual przekładki, możecie rzeźbić.

Dla tych co nie lubią czytać.

TO RADIO NIE DZIAŁA Z TUNER LIST

• 1 miesiąc temu...