Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Gaśnie przy zatrzymywaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Postanowiłem założyć nowy temat ponieważ nie znalazłem odpowiedzi w postach na temat gaśnięcia. Posiadam Megane Scenic 1,6 90KM. Problem polega na spadających obrotach podczas zatrzymywania. Problem występuje na benzynie jak i na LPG. Na Pb obroty spadają do zera. Na LPG obroty tez spadają ale jakoś utrzymuje się bez zgaśnięcia. Sprawdzone/wymienione zostało/ły:

-przewody zapłonowe - wymienione

-krokowiec - wymieniony

-przepustnica - wyczyszczona

-czujnik powietrza za filtrem - wymieniony

-MAP Sensor - wymieniony

-czujnik konta wtrysku - wymieniony

-czujnik ssania - wymieniony

-zawory - wyregulowane

-reset kompa.

Diagnostyka komputerowa wykazała tyle co nic. Jedynym parametrem jaki zainteresował mechanika to wskazania czujnika konta wtrysku. Komputer pokazywał wskazania na biegu jałowym od 0 do 24V. Czujnik ten został podmieniony a wskazania zostały na tym samym poziomie.

Wszystko zaczęło się od momentu kiedy ok miesiąc wstecz Megi nie chciała odpalić. Kontrolki po przekręceniu kluczyka świeciły, nawiew hulał, akumulator sprawny a rozrusznik nie kręci. Myślałem że immobilajzer zablokował. Wprowadziłem kod awaryjnego odpalenia i nic. Odpiąłem akumulator (reset kompa) i nic. Dopiero kiedy go lekko pchnąłem na biegu odpaliła ale powstał problem gaśnięcia. Kiedy odepnę MAP sensor autko nie gaśnie obroty trzyma podwyższone ale jest problem z odpaleniem.

POMOCY.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!