Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Odpalanie i informacja o spalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie dotyczące odpalania rannego lub po kilku godzinach postoju. A dokładnie to jest tak ze jak chcę odpalić auto to włączają się świecę i po chwili auto zaczyna kręcić ma takie tzn szybkie odruchy kręcenia i po chwili odpala. Myślę ze autko powinno szybciej odpalać bo czasami widzę ze inne auta normalnie na dotyk odpalają rano. Powiem tyle ze Akumulator jest nowy bo niedawno zmieniałem, co mam sprawdzić?ile jest świec?

Pytanie odnosnie komunikatu na desce rozdzielczej dotyczacej w czasie jazdy a dokładnie chodzi mi oto ze jak jade puszcze gaz to informacje o spalaniu spadaj do 0,00 a jak wcisne gaz leko czy troche mocniej to potrafi dojść do 20 lub 25 jednostek spalania,juz dokladnie nie pamietam ale jakis czas temu te liczby dotyczace spalania były mniejsze. Co to moze byc?cos wypadało by wymienic? dodam ze filtr paliwa,oleju,klimatyzacji ,powietrza zmienione 3 miesiace temu

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - logika wypowiedzi

P_r_z_e_m_o

Niestety muszę Cie zmartwić że wiele osób szuka rozwiązania wiele znalazło ale zapominiało się pochwalić. Mam to samo. Tyle że od pół roku. Nawet delikatne depnięcie na gaz skutkuje pokazaniem spalania chwilowego powyżej 12/100 mocniej lub naprawdę lekki podjazd koło 18-19. Przy ostrym bucie nawet 27/100. Wcześniej ciezko było wyciskąć 16/100 przy katowaniu silnika czasem bywało 21. Spalanie wzrosło około 1,5litra na 100. U mnie wymieniony filtr paliwa , filrt powietrza , gruszka paliwa , egr i bez zmian. Mam jeszcze jeden pomysł potencjometr gazu bo auto poszarpuje. W zeszłym roku wymionione były rowniez wtryski i pompa.

Nie pomogło. Nie było żadnych problemów z autem do momentu gdy zima zeszłego roku wtryski wzięły się i padły. Po wymianie przez 2 miesiące było w miarę ok później złapał mula i lubi sobie golnąć nie tak dawno zaczął poszarpywać przy stałych niskich obrotach. Pompę wody wymieniałem bo robiłem rozrząd po 180 tys.

Edytowane przez aston76