tokario88 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Witam Jakiś czas mnie nie było, ogarnąłem do zimy wszystkie problemy z Meganką. Idzie powoli wiosna a z nią jak pierwsze pąki problemy z Meganką także podejrzewam że będę miał co robić w tym roku. Zaczęło sie od tego że kiedyś po zakupach wsiadam do auta przekręcam kluczyk, kontrolki ok wszystko ładnie, przekręcam dalej i PYK!! ni ma prądu. Ja panika ale ok prądu nie ma to najpierw akumulator. Poruszałem postukałem i ok o dziwo zapaliła tylko kod imobilaizera musiałem wbić. Następnego dnia wyjąłem akumulator przeczyściłem klemy +/-, mase, popsikałem kontakt sprayem (chyba tak to się nazywa). Ale problem sie pojawia nadal, nie zawsze raz na 5 odpaleń muszę grzebać przy kablach od akumulatora patrzyłem czy nie przetarte, sprawdzałem i nadal nie wiem co to może być. Teraz jak przekręcam kluczyk to czasami jak nie odpala to jest takie trrrrrrrr, kluczyk przekręcam do pozycji początkowej i jak próbuje znowu przekręcić to kontrolki świecą sie słabiutkim światłem tak jakby na 50% mocy. Znowu do akumulatora wsadzam reke ruszam wszystkim masa +/- bezpieczniki te kolo akumulatora i za którymś razem zapali. Gdzie szukać problemu to wiadomo wokół akumulatora, ale pytanie jak go zdiagnozować ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Zacznij od sprawdzenia i przeczyszczenia masy akumulatoram, jest w tej komorze co akumulator. Zobacz także skrzynkę bezpieczników, która jest w tej samej komorze. Swoją drogą temat był poruszany, powinieneś poszukać sam :), ale tutaj masz na przykład mój temat, bo kiedyś miałem podobny problem, poczytaj sobie: http://megane.com.pl/topic/56669-nagly-brak-pradu-w-samochodzie/page__p__398821__hl__brak+pr%C4%85du__fromsearch__1#entry398821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi