Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

zegarek, termometr, szyberdach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem "świeżym" posiadaczem megane i mam taki problem nie mam podswietlenia zegarka i termometra bezpieczników wszystkie są ok a i pytanie o szyberdach elektryczny podnosi się tylko tył szyberdachu jakieś 2 mm i nic więcej proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki

5.7 - logika wypowiedzi Aston76

Edytowane przez aston76

Dziękuję bardzo za pomoc znalazłem jak się tam dostać a odnośnie mojego pytania o szyberdach to gdzie mogę coś znaleźć pozdrawiam

Witam mam takie pytanie mam szyberdach elektryczny silniczek dziala ale uchyla się tylko tylna część szyberdachu jakieś 2mm i nic poza tym jak ma działać poprawnie i co może być że nie działa z góry dziękuję pozdrawiam .

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7

Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!:

Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!:

Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes

Edytowane przez aston76

Jest tak jak jest całkowicie zamknięty i chce go otworzyć i naciskam przycisk to tylko delikatnie tylnia część szyby się unosi i nic poza tym nie wiem jak powinien prawidłowo działać czy tylko się unosić czy chować w dach ale nie chce ani tego ani tego a silniczek i ta czarna skrzyneczka koło niego działają

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7

Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!:

Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą. Przerwijcie ten słowotok :!:

Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes

Edytowane przez Prezes

• 3 tygodnie później...

W zależności w którą stronę przycisku przytrzymujesz to dach otwiera się w płaszczyźnie pionowej na zasadzie właśnie odchylenia tylnej częśći szyby. Nie idzie wysoko, ale nigdy nie mierzyłem ile dokładnie. Druga strona przycisku powoduje, że najpierw ta tylna część szyby lekko opada, a następnie cała szyba chowa się do tyłu w dach. Tutaj schować możesz dosłownie całą szybę.

Ja kupiłem samochód z uszkodzonym szyberdachem, otwierał się cieniutko w górę i w ogóle nie chciał się schować w dach dlatego udało mi się trochę utargować z ceny. W domu potem zdjąłem szybę i okazało się, że poluzowały się śruby od prowadnic, przez co nie były na swojej pozycji i dach nie działał. Wystarczyło podokręcać jak trzeba i szyberdach działa bez problemów od 3 lat ;)

Edytowane przez droopy