Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Scenic nie odpala na mrozie.

robi1974

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Moje kłopoty ze sceniciem zaczęły się zeszłej zimy, auto odpalało za trzecim razem przy lekkim mrozie, bo jak było -15 to dopiero chyba za dwudziestym. Byłem na kompie dedykowanym do renaulta, nic nie pokazał. Próbowałem jeździć tylko na paliwie, wymieniłem świece, ale nic to nie dało. Przeglądałem forum i wyczytałem, aby przed odpaleniem trochę go popchać jeżeli odpali za pierwszym to będzie czujnik położenia wału. Spróbowałem i faktycznie zadziałało, ale tylko przy lekkim mrozie, jak było bardzo mroźnie to pchanie nic nie dawało. Kupiłem nowy czujnik delphi za 50 zł założyłem, ale zima się skończyła i nie wiedziałem czy to faktycznie czujnik. Jeździłem na tym czujniku jakoś do listopada i objawy powróciły, kupiłem używany czujnik po numerze ze starego, bo myślałem że ten za 50 zł to jakaś lipa, na używce nic się nie zmieniło, więc ponownie założyłem stary oryginalny. Dwa razy miałem tak, że odpaliłem za pierwszym przejechałem jakieś 100m i zgasiłem, po chwili chcę odpalić, a ty lipa dopiero za drugim razem. Auto odstawiłem do elektryka ma też kompa do renaulta, ale nic nie pokazał, mówi odłączyć całkowicie gaz bo to może być powód. Pytałem znajomego mechanika to mówi, że to raczej nic nie da. Już mi ręce opadają, dobrze, że ta zima była łaskawa dla mnie :) Proszę o jakieś rady co to może być, teraz idzie wiosna i pewnie do zimy nie będzie problemu z odpalaniem.

Edytowane przez aston76