llat Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Witam! Chyba mam poważny problem, bo w szczelinę, gdzie jest czujnik położenia wału wpadła mi spinka od linki gazu. Już było po wymianie linki i na sam koniec taka sytuacja... Mam pytanie do was forumowicze czy sytuacja jest krytczna i może się stać coś poważnego? Moje auto to Megane '97 1,6 K7M BA0L Pozdrawiam! Załączam zdjęcia miejsca, gdzie mi wpadła ta spinka (prawdopodobnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Bardziej bym się martwił tym wyciekiem oleju niż spinką. Wpadła do pustej przestrzeni, gdzie jest tylko sprzęgło na wałku. I jeżeli nie wpadła między koło zamachowe a blok silnika to nic nie powinno się stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llat Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Lekko mnie uspokoiłeś. Odbyłem jazdę próbną po dość wyboistej drodze. Nic się nie działo. Zastanawiam się czy jeśli ta spinka dostanie się w tryby to czy mogłaby dokonać jakiś poważnych szkód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Nie dokona. Najwyżej tryby ją zmielą. Musiałaby być gruba, wykonana z żeliwa, żebyś się martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Zastanawiam się czy jeśli ta spinka dostanie się w tryby W tym miejscu brak jakichkolwiek trybów stale zazębionych. Te na kole zamachowym i bendiks rozrusznika są zazwyczaj obok siebie. Współpracują tylko w czasie rozruchu silnika i jeśli jeszcze nic niepokojącego nie usłyszałeś, to już nie usłyszysz. Jeśli coś tam wpadnie, to zazwyczaj jeży na dole obudowy sprzęgła. Jest jeszcze wieloklin wałka skrzyni biegów, na którym jest ciasno osadzona tarcza sprzęgłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi