upupaepops Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Mam małe pytanie - może ktoś zetknął się z podobnym problemem. Wczoraj podczas ruszania, w mojej Megi 1.9dTi, poczułem szarpnięcie po którym autko przestało jechać. Po spuszczeniu sprzęgła na biegu, słyszę tak jakby z lewego przodu "chrobotanie", tak jakby jakiś wielowypust się wyrobił. Wiem, że na prawej półosi jest tulejka, która ją łączy ze skrzynią biegów i ona potrafi się zużyć, ale miałem wrażenie, że u mnie to "rzężenie" ma miejsce po lewej stronie. Dodatkowy problem polega na tym, że jestem z Wrocławia, a autko zostało w Poznaniu - i tutaj pytanie do forumowiczów z Poznania....czy zna ktoś jakiś rzetelny warsztat, w którym naprawią auto bez ściemy... ?:) Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Łukasz PS. Nadmieniam, że ruszałem bardzo delikatnie - nie jestem typem zwijającym asfalt pod światłami :) Edytowane 28 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Było już na forum coś podobnego. Sprawdź zabezpieczenie na skrzyni biegów. Trzeba zdemontować przegub wewnętrzny i tam jest takie zabezpieczenie. Pewnie pękło i dlatego auto stoi w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Oczywiście dotyczy prawej półosi, patrząc z fotela kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upupaepops Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Właśnie mam wrażenie, że to po lewej stronie auta (siedząc za kierownicą), jakieś chrobotanie się dzieje... W tygodniu podjadę na warsztat, niech zaglądają. Napiszę po naprawie z informacją cóż to takiego było :) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 nie pamiętam jak w M1 ale jeśli ma to może poszło koło dwumasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Te silniki jeszcze nie miały dwumasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Oczywiście dotyczy prawej półosi, patrząc z fotela kierowcy. Jak pamiętam to LEWEJ siedząc na fotelu kierowcy.Reszta OK- prawdopodobnie zabezpieczenie Edytowane 3 Marca 2015 przez p.zyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiu_88 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Ja miałem podobny przypadek. U mnie zaczęło trząść budą, potem po dodaniu gazu było czuć, że autko ciągnie w jedną stronę i kiedy wcisnąłem sprzęgło coś walnęło po czym autko się unieruchomiło. Podjechałem na kanał, rozebrałem co trzeba i po wyjęciu lewej półosi ukazał mi się taki widok Także jak koledzy wyżej pisali być może poszło zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi