Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

renault scenic98-niewlaczajacy sie wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis stwierdziłem ze w moim aucie nie wlacza sie wentylator chłodnicy,postanowilem ta usterke usunac,najpierw sprawdzilem wentylator na krotko,zadzialał,nastepnie sprawdziłem przekazniki ktore tez okazaly sie sprawne,postanowiłem wymienic czujnik temperatury cieczy ktory odpowiada za załaczenie sie wentylatora,ten znajdujacy sie kolo termostatu,dostalem taki czujnik ze szrotu,z gwarancja ze dziala ale po wymianie zadnej reakcji.BRAK mi juz pomysłow chetnym za pomoc bardzo dziekuje z góry...

nastepnie sprawdziłem przekazniki ktore tez okazaly sie sprawne

sprawdzałeś czy "cyka", czy także przepływ po załaczeniu :?: Posprawdzaj jeszcze stan styków w kostkach i pod przekaźnikami.

sprawdzałem stan stykow,wygladaja na ok,a wentylator załaczylem na krotko po wyjeciu przekaznika i zmostkowaniu dwoch stykow,zadziałal krecił.powiedz mi jakie masz na mysli cykanie i czy przy chlodnicy jest jakis termowlacznik lub cos podobnego...

powiedz mi jakie masz na mysli cykanie

pytałem w jaki sposób sprawdzałeś ten przekaźnik. Podłączyłeś tylko zasilanie cewki przekażnika- wtedy słyszymy "cyknięcie" albo jeszcze po tym cyknięciu, przemierzyłeś pozostałe styki czy jest przejście :?: Brak takiego przejścia prądu wskazuje, że przekażnik jest zepsuty, pomimo ze cewka przyciaga zworkę.

zacier1, włączenie układu zasilania ma za zadanie czujnik w chłodnicy a nie w termostacie. :?: jeżeli mowa o silniku K7M bo nie napisałeś

Robak zgadza sie posiadam silnik K7M,czyli 66KW,plus LPG,rok98 z klimatyzacja.gojgien a przekaznik sprawdzilem podmieniajac go z przekaznikiem pompy paliwa bo maja takie same parametry chyba ze sie myle.zmienialem takze czujnik kolo termostatu pod czujnikiem ktory robi odczyc temp do wnetrza kabiny,ten w bialej obudowie,przy chlodnicy nic nie ruszalem.

zmienialem takze czujnik kolo termostatu pod czujnikiem ktory robi odczyc temp do wnetrza kabiny

to jest czujnik temperatury silnika on tylko podaje info do komputera wtrysku o temperaturce, czujnik włączający wentylator to ten w chłodnicy