Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Renault Scenic 2003 1.9 DCI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie i panie. Proszę was bardzo o pomoc ponieważ jutro mam wyjazd a tu problem. Otóż problem polega na tym że posiadam auto Renault Scenic 1.9 DCI 2003r i miałem trochę silnik zapaskudzony olejami i nie wiem czym jeszcze a dzisiaj ładna pogoda więc pojechałem karcher i przy okazji opukałem tez silnik.

Po umyciu auto normalnie odpaliło, normalnie przyjechałem do domu wszystko było ok. Po około 20 minutach wchodze do auta odpalam a tu piszczy coś różne błędy, wycieraczki same latają światła same się włączyły itd..., po paru razach odpalania problem nie ustąpił więc odpiąłem akumulator na pare minut i ponownie podłączyłem i wchodzę do auta wkładam kartę wciskam start i nic, dziwne bo wyskakuje komunikat oil level ok, wspomaganie się włącza i chodzi, nawiew chodzi wszystko chodzi radio itd,, tylko nie kręci. Spróbowałem z po pychu i auto odpaliło i o dziwo żadne błędy się nie paliły auto normalnie chodziło pojechałem się przejechać i wszystko było ok. Przyjechałem pod dom wyłączam silnik chcę odpalić znów i to samo, nie ma reakcji na start wszystko chodzi tylko nie kręci. Bardzo proszę o pomoc i z góry wszystkim dziękuję.

Dodano: 07 mar 2015 - 22:20

Przed chwilą nagrałem filmik jak to wygląda. Dodam, że teraz oprócz tego, że auto nie odpala to jeszcze powróciły te wszystkie błędy czyli światła się same włączają wycieraczki itd... Bardzo proszę o pomoc co to może być lub może ktoś już tak miał

Podaje link do linku w którym jest ten filmik.

Edytowane przez aston76

Witam panowie. Problem tak jakby rozwiazany chociaż nie do konca. Bezpiecznik start stop byl spalony wiec wymienilem i auto odpala normalnie, bezpieczniki wysuszone gniazda również, auto stalo caly dzien na sloncu z otwarta maską i wyjetymi bezpiecznikami wiec chyba sie wysuszylo, dodatkowo jeszcze suszarą posuszylem. Po wlozeniu bezpiecznikow auto normalnie chodzi wszystko ok tylko nie mam postojowek z przodu i z tylu, podswietlenia pod tablicą i oswietlebia climatronicka i radia. Sprawdzilem bezpieczniki te pod maską ktore byly zalane i sa ok wiec co jeszcze ?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki

P_r_z_e_m_o