widmolexar Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Chciałbym przedstawić swoje zmartwienie na forum, gdyż sam rozkładam ręce z tym problemem. Otóż posiadam Scenic 1 po lifcie i chciałem go doposażyć w lewy halogen (prawy jest w aucie i zupełnie sprawny). Rzeczą oczywistą jest to, iż uprzednio zakupiłem takowy halogen z uwzględnieniem kompatybilności z moim autem. Jednak co się okazało. Owszem halogen, który zakupiłem idealnie pasuje w otwór w aucie natomiast mam problem z podłączeniem go, ponieważ oprócz wtyczki na halogenie z jego wnętrza wychodzą dwa kabelki. Biały i czarny, które nigdzie nie pasują by je podłączyć.. I teraz takie moje pytanko do Was: Czy to halogen zakupiłem niewłaściwy (mimo iż na aukcji internetowej sprzedawca zapewniał, że halogen jest kompatybilny) czy to po prostu moja niewiedza tutaj bierze w górę co zrobić z tymi kabelkami. :( Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Pewnie wszystko jest ok tylko brakuje samej wtyczki. Najlepiej byłoby udać się na szrot takową wyciąć (koszt może 5zł) i przylutować do przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widmolexar Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Dziękuje bardzo za podpowiedź.. pokombinowałem z wtyczką ( zrobiłem prowizoryczną ) i śmiga.. :D Dziękuje raz jeszcze! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Możesz równie dobrze zarobić konektorki nałożyć koszulki termokurczliwe wpiąć pod halogen i zalać gniazdo silikonem (by woda nie wchodziła); trochę dłużej to posłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi