marr29 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Witam wszystkich, chciałbym wyjasnić sprawę oznaczeń na megankach pierwszej generacji- otóż na listwach bocznych niektóre mają 1.6 e, niektóre samo 1.6 a ostatnio widziałem Scenica pierwszej generacji phase I(ten najstarszy) a z boku na listwie widniał znaczek 1.6 16V. Z tego co wiem phase I miała tylko silniki osmiozaworowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 marr29, A jesteś pewny, że te listwy lub drzwi z takimi listwami były fabrycżnie w komplecie z resztą auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Zwykła meganka w phI miała tylko 1.6 8v , ale scenic ph1 miał też silniki 1.6 16v oraz zegary, kierownicę z ph2. Wynikało to z tego, że lifting scenica był później niż meganki i w okolicach 1999 roku lekko zmodernizowano gamę silników scenica bez zmiany nadwozia. przykładem może być np. scenic Robaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Dokładnie Do Scenica I Ph1 w okresie marzec - listopad lub grudzień 1999 były montowane silniki 1,6/16V Ten Scenic miał rozwiązania zastosowane w Ph2, ale jeszcze był w"starej" budzie, ot taka przejściówka przejściówki Mój tez jest takim przykładem Ta wersja nazywała się Kaleido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi