olek_ Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Cześć, To mój pierwszy temat na forum megane, jednocześnie chcę serdecznie przywitać. Mam pytanie dotyczące mocniejszych wtrysków do Silnika 1.9 dci 125 km *okrojone 130 km na rynek francuski. Auto aktualnie dysponuje mocą nieco ponad 160 koni mechanicznych, w planach IC, wydech oraz inne turbo. Widziałem już kiedyś taki projekt w lagunie dci 102 km, skrzynia 5b. Paliwo skończyło się przy ok. 180 koniach, dlatego nie chciałbym analogicznej sytuacji u mnie choć osprzęt jest inny. Czy ktoś przerabiał kiedyś taki temat ?? Czy jakieś wtryskiwacze pasują P&P ?? W 2.0 dci widziałem SCENICA na seryjnych gratach zestrojonego na 200 KM/420 Nm i więcej też nie planowałbym osiągnąć w moim. Sądzę,że skrzynia biegów nie da rady a tutaj także nie mam pomysłu czy np. podejdzie skrzynia z 2.0 dci. Z góry dziękuję za wszelką pomoc oraz sugestie czy projekt ma sens w ogóle. Dodam, że samochód posiada jeszcze filtr DPF (myślę, że usunę w najbliższym czasie) oraz nie zaślepiony EGR (jest wyłączony programowo) Samochód z 2006 roku, pierwsze turbo, wtryski i sprzęgło z dwumasem :) Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 6 Maja 2015 przez olek_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Jeśli masz dobrych magików od wtrysków to mogą zostać stare, wystarczy że podniesie się im dawkę główną (mechanicznie przez regulację na stole). Ja mam 1.9 dCi 120KM seria i na wszystkich seryjnych gratach uzyskałem 167KM i 360Nm. Teraz będę składał drugi silnik na 200KM + ale to w wolnym czasie dopiero. DPF trzeba usunąć bo przy takim zwiększeniu mocy zaraz się zapcha. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) odwiedź ich sam robiłem tam program w vectrze i polecam :D /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ http://forum.vectraklub.pl/index.php/topic/176649-astra-h-caravan-by-bear-familia/page-9 /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ tak to jeździło jak miało 211KM /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ ok zaraz to sprawdzę i dam znać, akurat mam chwilkę idę do autka, i po próbie na ręcznym hamulcu cofając ani zero drgań, jedynie przy odpaleniu minimalnie a potem nic ok zaraz to sprawdzę i dam znać, akurat mam chwilkę idę do autka, i po próbie na ręcznym hamulcu cofając ani zero drgań, jedynie przy odpaleniu minimalnie a potem nic Regulamin pkt. 5.7, 5,9 oraz pkt. 6 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 27 Lutego 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackob Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Jeśli masz dobrych magików od wtrysków to mogą zostać stare, wystarczy że podniesie się im dawkę główną (mechanicznie przez regulację na stole). Ja mam 1.9 dCi 120KM seria i na wszystkich seryjnych gratach uzyskałem 167KM i 360Nm. Teraz będę składał drugi silnik na 200KM + ale to w wolnym czasie dopiero. DPF trzeba usunąć bo przy takim zwiększeniu mocy zaraz się zapcha. Pozdrawiam /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ jak udało się to osiągnąć? sam byłbym zainteresowany u siebie takim wynikiem proszę o kontakt. Regulamin pkt. 5.7, 5,9 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 27 Lutego 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi